Neye güveniyorsunuz?

Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz bir türlü durulmuyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kağıt üstündeki yönetimlere destek için ordusunu Ukrayna’ya gönderdi. Rus lidere tüm dünyadan tepkiler büyürken Çin, Suriye, Nikaragua ve Yemen’deki isyancı Husiler ise destek verdi. Diğer ülkelere ayrılıkçı bölgeleri tanımaları için çağrı yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, “Ukrayna’nın egemenlik hakkı yok” açıklamasını yaptı. Putin, Donetsk ve Lugansk yönetimlerinin bağımsızlığını tanıdığını açıkladı.

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök ise konuyu Number1 FM‘deki sesli köşesinde yorumladı. ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinde konuşan Özkök, “Ne Türkiye’de, ne Avrupa’da hiç öyle sanki dünya savaşı başlayacakmış gibi bir hal yok. Neye güveniyor insanlar?” şeklinde konuştu.

Ertuğrul Özkök, “Putin’in aklına güvenmiyoruz. Putin’in sağ duyusuna güvenmiyoruz. Avrupa’nın demokrasisinin sağ duyusuna inanıyoruz.” dedi.

“AVRUPA İNSANINI İKNA ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Özkök, sesli köşesinde şunları söyledi:

“Bütün dünyada çok tuhaf bir durum var. Dün geceden itibaren Rusya, birliklerini, Ukrayna devletinin sınırlarının içerisinden sokma kararı aldı ve oradaki iki bölgeyi de ayrıca tanıdığını ilan etti. Yani dünya şu anda bir savaşın eşiğinde. Ama bakar mısınız ne Türkiye’de, ne Avrupa’da hiç öyle sanki dünya savaşı başlayacakmış gibi bir hal yok. Neye güveniyor insanlar? Neden böyle bir şeye inanıyorlar? Yani Rus ordusu gidip, Ukrayna’yı tamamen işgal etse bile ne olacak hiçbirimiz bilemiyoruz.

Düşündüm ben neye güveniyoruz biz diye… Nedir bu sakinlik? Türkiye’de de, her yerde de, dibimizde böyle olaylar patlarken? Galiba şuna güveniyoruz: Avrupa’da insanları, Ukrayna için bir savaşa ikna etmek mümkün değil. Yani Batı Avrupa’da, demokrasilerinin insanlara verdiği direnme gücüne güveniyoruz. O insanlar artık Ukrayna için bir savaşa girmeyi göze alacak insanlar değil 20. yüzyılın başındaki gibi. Ama öbür tarafta Putin var. Putin’in aklına güvenmiyoruz. Putin’in sağ duyusuna güvenmiyoruz. Avrupa’nın demokrasisinin sağ duyusuna inanıyoruz. Anladınız mı şimdi bir kere daha batı demokrasilerinin öneminin ne olduğunu? Bu dünyada eğer savaşlar kesinlikle ölecekse bunu ancak demokratik toplumların insanlara verdiği bu bilinç, bu şuur, bu duygu yaratacaktır.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir