Savaş gerginliği Bitcoin’i hangi seviyelere çekebilir?

Kripto para piyasasında Rusya – Ukrayna gerginliğinin dün çok somut etkisi görüldü. Zira Putin, Ukrayna’nın iki ayrılıkçı bölgesi Donestk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanıdığını açıkladı. Bu aslında yaşanan bu gerilim için yeni bir hamle…

Bu hamleyle birlikte aslında Rus birliklerinin hareketinin Ukrayna işgalinin başlangıcını işaret edip etmediği hala net değil… Ancak şöyle bir sonuç çıkabilir; ülkeyi hedef alan uzun bir askeri operasyona yol açabilecek daha büyük bir çatışmanın başlangıcı…

İşte bu olası sonuç lider kripto para birimi BTC / USD paritesinin 36 bin 200 dolar desteğine oldukça yaklaşmasına neden oldu. Parite şimdi bu destek noktasının üzerinde kalma çabası içerisinde. Başarılı olamazsa 35 bin 500 dolar seviyesi yatay destek noktası olmak üzere 34 bin dolarlı seviyelere kadar gerileme riski masada olacak.

Teknik anlamda paritenin üzerindeki satış baskısının azalması için ise ilk aşamada 38 bin 800 dolar seviyesinin üzerine çıkılmalı.

Ancak asıl geçilmesi gereken nokta 39 bin 600 dolar noktası. Bu seviye geçilmeden ve tekrar kuvvetli destek noktası haline gelmeden gerçek anlamda bir rahatlamadan bahsetmek zor.

Mehmet Çoban 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir