Eskiden bunun şakası dahi yapılmazdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti kapsamında Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden Senegal’e geçerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerden birinin Erdoğan’a sorduğu soru dikkat çekti. Gazeteci, Erdoğan’a, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun yapılan zamlara tepki olarak elektrik faturasını ödemeyeceği durumunu CHP’ye mal eden bir soru yöneltti. Soruya yanıt veren Erdoğan, “Müslüm Baba gibi tam damardan bir soru oldu” diye konuştu.

Konuya ilişkin Number1 FM‘deki sesli köşesinde konuşan gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, “Yani bunu bir Zeki Alasya – Metin Akpınar parodisinde, bir Cem Yılmaz parodisinde dinlesek, seyretsek çok güleriz ama gülünecek bir şey değil. Ülkemizin bir gazetecisi bunu Cumhurbaşkanına ciddi ciddi soruyor.” ifadelerini kullandı.

‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’nda konuşan Özkök, “Evet artık ülkede gazeteciler bu duruma geldiyse gerçekten çok ciddi bir sorunumuz var demektir.” dedi.

“GÜLÜNECEK BİR ŞEY DEĞİL”

Özkök, sesli köşesinde konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi okuyacağım cümleyi lütfen dikkatle dinleyin. Bu okuyacağım cümleyi bir gazeteci Cumhurbaşkanına soru olarak soruyor. İki hafta önce Kılıçdaroğlu elektrik faturasını ödemeyeceğini söyledi. CHP zihniyeti zaten bu ülkeye verdiği zararın faturasını ödememişti. Fatura ödememe alışkanlığı buradan mı geliyor? Böyle bir muhalefetten elektrik alabiliyor musunuz? Evet gazetecinin sorduğu soru bu. Yani bunu bir Zeki Alasya – Metin Akpınar parodisinde, bir Cem Yılmaz parodisinde dinlesek, seyretsek çok güleriz ama gülünecek bir şey değil. Ülkemizin bir gazetecisi bunu Cumhurbaşkanına ciddi ciddi soruyor. Evet artık ülkede gazeteciler bu duruma geldiyse gerçekten çok ciddi bir sorunumuz var demektir.

Ben 25 yıl boyunca gazeteci olarak rahmetli Turgut Özal’ın, rahmetli Süleyman Demirel’in, Mesut Yılmaz’ın, Tansu Çiller’in ve Başbakan iken Tayyip Erdoğan’ın uçağında gezilere katıldım. Gazeteci arkadaşlarımız sorularını sorardı. Ama ne iktidara yakın bir gazeteci, ne muhalif bir gazeteci böylesine komik bir soruyu ön yargılarla, yargılarla dolu bir soruyu, Cumhurbaşkanına soru diye sormazdı. Şaka olarak bile yapamazdı. Ülkede eğer gazeteciler böyle sorulardan medet umar hale geldiyse, siyaset de böyle gazetecilerden medet umar hale geldiyse, bence üzerine çok ciddi düşünülmesi gereken bir durum var demektir.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir