Slavia Prag’ı protokol yemeğinden eden Türk futbolcu

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, Number1 FM‘den dinleyicilere seslenmeye devam ediyor… Hafta içi her gün ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, Türkiye ve Dünya gündeminden konulara değiniyor. Ertuğrul Özkök, Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaştan bahsederken ilginç bir olayı daha gündeme getirdi. Özkök, bu akşam UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 play-off turunda karşı karşıya gelecek Fenerbahçe – Slavia Prag maçı hakkında 1927 yılına ait bir bilgi paylaştı.

Türkiye futbol tarihinin ilk transferi olan ‘Bombacı Bekir’ lakaplı futbolcu Bekir Refet Teker ile ilgili konuşan Ertuğrul Özkök, “Slavia Prag takımı Türkiye’ye geliyor, İstanbul’a maç oynamaya. Ali Naci Karacan’ın aklına da işte o gün bir günlüğüne Bombacı Bekir’i Türkiye’ye getirip, Fenerbahçe maçında oynatmak geliyor. Getiriyor, oynatıyor ve Fenerbahçe maçı Bombacı Bekir’in golüyle 1-0 kazanıyor.” ifadelerini kullandı.

“MEĞER GERÇEKTE YAŞAMIŞ BİR FUTBOLCUYMUŞ”

İşte Ertuğrul Özkök’ün o konuşması:

“Bugünün konusu hiç kuşkusuz Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı insafsız saldırı ve işgal hareketi. Dünya yeniden 100 yıl sonra 1900’lü yılların başındaki 2 büyük savaşın eşiğine geldi. Daha uzun süre bu savaşı konuşacağız. İsterseniz ben sizi bugünün gayelerinden biraz uzaklaştırıp, küçük bir hikayeyle günü biraz daha katlanabilir hale getireyim. Benim çocukluğumda küçükken ben İzmir spor sahasında futbol oynarken, ‘Bombacı Bekir’ diye bir efsane vardı. Kim olduğunu hiç bilmezdik fakat Bekir bir şut atınca kale direklerini yıkar, öküzleri devirir derdik. Meğer Bombacı Bekir gerçekte yaşamış bir futbolcuymuş ve onun arkasında çok güzel bir hikaye varmış. Ve bugün oynanacak olan Fenerbahçe- Slavia Prag maçıyla da ilgili bir hikaye. Size onu anlatayım…

Şimdi 1922 yılında Türkiye Futbol Federasyonu kurulmuş, bunun amacı da 1924 yılında yapılacak olan olimpiyatlara Türk Milli Takımını yetiştirmek. Bu arada Fenerbahçe’nin alt yapısından da yetişen bir futbolcu varmış. Adı: Bekir Refet Teker… Çok başarılı bir futbolcu olmuş ev Almanya’da bir takımda oynamaya gitmiş. Yani Türkiye’den dışarıya oynamaya giden ilk futbolcu oydu diyebiliriz. İşte o Bekir ile ilgili olarak hikaye şöyle gelişiyor; o dönemde Fenerbahçe Kulübü’nün Başkanlığını yapan Ali Naci Karacan, bu maçlardan birinde Slavia Prag ile oynamaya karar veriyor. Ve Slavia Prag takımı Türkiye’ye geliyor, İstanbul’a maç oynamaya. Ali Naci Karacan’ın aklına da işte o gün bir günlüğüne Bombacı Bekir’i Türkiye’ye getirip, Fenerbahçe maçında oynatmak geliyor. Getiriyor, oynatıyor ve Fenerbahçe maçı Bombacı Bekir’in golüyle 1-0 kazanıyor. Hatta o gece Slavia Prag takımının yöneticileri ve oyuncuları o kadar kötü olmuşlar ki akşam verilen protokol yemeğine bile gelmemişler. Evet Fenerbahçe bugün Slavia Prag ile yeniden oynuyor. İnşallah daha güzel bir sonuç alırız. Hepinize güzel bir gün diliyorum.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir