İşte o zaman halimiz felaket

Dünya, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı konuşuyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, dün sabah saat 06.00’da başlattığı Donbas’a askeri operasyonun ardından, Rus askeri birlikleri kara ve havadan yaptığı saldırılara devam ediyor. Yeni bir dünya savaşı mı geliyor sorusunu akıllara getiren çatışmalar, dünyanın tek gündemi haline geldi.

Günlerdir Number1 FM‘deki sesli köşesinde bu konuya değinen gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, “Bundan sonra ekonomik bir savaş başlayacak. Ekonomik savaşların ne kadar etkili olabileceğini göreceğiz. Eğer etkili olabilirlerse o zaman zalim, diktatör rejimlerine karşı çok etkili bir silah geliştirmiş olacak. Ama o da işlemezse işte o zaman bu dünyanın hali felaket…” dedi.

“1. DÜNYA SAVAŞINDA OLDUĞU GİBİ…”

Özkök, ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’nda şunları söyledi:

“Kapkara bir güne başladık. Dünyada yeni bir dönem başladı. Elinde askeri güç bulunduran büyük devletler istedikleri an, istedikleri yeri, benim yaşama alanım deyip geçebilirler. Hem de 24 saatte… Ve orada seçimle gelmiş iktidarları düşürüp, yerlerine kendi kuklalarını yerleştirebilirler. Şimdi sabahtan beri bazı yorumları okuyorum. Birtakım iyimser yorumlar var. İyi ama tamam sonunda da barış gelir oraya da falan diye…

Bakın tarihte ‘barışa son veren barış’ diye bir kavram vardır. Bazı barışlar barışı getirmez tam aksine bir sonraki savaşı getirir. 1. Dünya Savaşında olduğu gibi. Bugün de aynı durumdayız. Kafkaslar’da Balkanlar’da bu tür barışları biz çok yaşadık. Adil hakkaniyet ilişkileri içerisinde gerçekleşmeyen hiçbir barış kalıcı bir barış olamaz. O nedenle dünya artık yepyeni bir savaş ortamını hazırlanmalı. Şimdi bundan sonra ekonomik bir savaş başlayacak. Ekonomik savaşların ne kadar etkili olabileceğini göreceğiz. Eğer etkili olabilirlerse o zaman zalim, diktatör rejimlerine karşı çok etkili bir silah geliştirmiş olacak. Ama o da işlemezse işte o zaman bu dünyanın hali felaket… Dünya tek adamlara, diktatörlere, zalimlere kalacak demektir.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir