Rusya, yaptırımları kripto para ile zayıflatabilir mi?

Lider kripto para birimi BTC / USD paritesi 34 bin 300 dolarlı seviyelerden başlattığı tepki hareketini 39 bin 800 dolarlı seviyelere kadar taşıdı. Bunun yanında bu yükselişiyle birlikte düşüş kanalının da dışına çıktı.

Bu teknik açıdan olumlu. Ancak yayınlarımızda zaman zaman dile getiriyoruz; parite için en önemli direnç bölgesi kısa vadede 39 bin 600 – 40 bin 600 dolar bandı. Bu bölge hacimli kırılıp yine bu bant kuvvetli destek seviyesi haline gelmedikçe paritede aşağı yönlü riskler her zaman aktif olacak.

Bu bağlamda şu an için olası geri çekilmelerde 37 bin 800 dolar seviyesi ilk destek noktası olmak üzere sırasıyla 37 bin 300 – 36 bin 274 ve 34 bin 300 dolar seviyeleri önemli destek noktaları konumunda…

Bu teknik yorumun yanında dikkat edilmesi gereken başka bir konu da var… Bilindiği üzere ABD başta olmak üzere birçok ülke Rusya’ya ve Rus iş adamlarına yaptırım uyguluyor. Şimdi cevabı merakla beklenen soru Rusya bu yaptırımların etkisini nasıl azaltabilir…

İşte burada akla gelen ilk cevap kripto paralar… Bilindiği üzere Rus halkının yüzde 12’si kripto para kullanıyor. Bununla birlikte Rusya, kripto para madenciliği için son derece önemli bir ülke.

Bu konuyla ilgili olarak Bloomberg tarafından hazırlanan bir rapor var. Rapora göre, Rus milyarderler, mal ve hizmet satın almak için kripto para birimleri kullanabilir.

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir