Bitcoin’de o direnç yine geçilemedi…

Geçtiğimiz hafta kısmi tepki yükselişiyle kritik 39 bin 600 dolar seviyesinin üzerine çıkan BTC / USD paritesi, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Savunma Bakanlığı’na, Rus caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesi emrini vermesiyle birlikte tekrar düşüşe geçti.

Parite teknik anlamda 36 bin 300 dolar seviyesinin üzerinde kalma çabası içerisinde. Bu seviyenin üzerinde tutunmayı başarması yeniden 39 bin 600 kritik direnç noktasının test edilmesini sağlayabilir. Bu seviye hacimli kırılırsa paritede 41 bin 700 dolar seviyesi ara direnç noktası olmak üzere 45 bin 500 – 46 bin dolarlı seviyelere kadar bir ivmelenme görülebilir.

Ancak Aksi takdirde yani 36 bin 300 dolar desteğinin çalışmaması durumunda ilk aşamada 35 bin 455 dolar desteğine doğru bir geri çekilme riski masada olacak. Bu seviyenin altında ise 34 bin 300 – 34 bin dolar destekleri önemli seviyeler.

Şunu da belirtmekte fayda var; tüm dünya Rusya’nın Ukrayna’yı işgali hamlesiyle birlikte oldukça kritik bir dönemde geçiyor. Sadece kripto para piyasası için değil finans piyasalarının tamamı için yönü belirleyecek yegane etmen bu kanattan gelebilecek olumlu ya da olumsuz haberler olacak.

Teknik analiz verileri özellikle böyle dönemlerde haberlerin etkisinin olası sonuçlarını bize gösteriyor. Yani öncelik şu an için haber ve gelişmelerde. Bu sebeple şu dönem için haber odaklı seyrin çok daha etkin olduğunu unutmamak gerekiyor…

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir