Rusya’ya büyük darbe vuran ‘hayalet’ ortaya çıktı.

Rusya – Ukrayna savaşı dördüncü gününde sıcak çatışmalar sürüyor. Çatışmalar hız kazanırken Ukrayna’da ‘Kiev’in hayaleti’ ortaya çıktı. Henüz resmi olarak bir doğrulama gelmese de MİG 29 savaş uçağı kullanan Ukraynalı genç bir pilotun tek başına 6 Rus savaş uçağını vurarak düşürdüğü iddia edildi. “Kiev’in Hayaleti” tüm Ukrayna’ya umut oldu.

Rusya'ya büyük darbe vuran 'hayalet' ortaya çıktı. 'Kiev’in hayaleti' 6 Rus uçağını düşürdü
Rusya, son derece modern silahları ve uçak teknolojisi ile Ukrayna’da çatışmaları devam ettirirken hava üstünlüğünü halen ele geçirememesi uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu.Savaştan önce Rus ordusuna kıyasla çok daha güçsüz olduğu yorumları yapılan Ukrayna ordusu Ruslara karşı direnirken, ülkede bir şehir efsanesi de ortaya çıktı. Bu isim ise “Kiev’in hayaleti” lakaplı bir MİG-29 kullanan Ukraynalı pilot. Kimliği açıklanmayan bu pilot, açıklamalara göre tam 6 tane Rus savaş jetini düşürdü.TEK BAŞINA 6 JETİ İNDİRDİTek başına, iki adet SU- 35, bir SU-27, bir MİG 29 ve iki SU-25 düşürdüğü belirlenen pilota “Kiev’in Hayaleti” ismi verildi.
Ukraynalı diplomat, “Kiev’in Hayaleti”ni kamuoyuna tanıttı.“Kiev’in hayaleti”nin varlığı henüz doğrulanmadı ama Kiev semalarından 7 Rus uçağının düşürüldüğü de kayıtlara geçen bir gerçek.

 

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir