O şimdi çok daha iyi anlıyor

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘in partisinin grup toplantısında söylediği sözler gündem oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert sözlerle yüklenen Akşener, “Birinci ayyaş dedikleri Birinci Dünya Savaşı’nın küllerinden bir devlet, bir ülke kurdu!  İkinci ayyaş dediğiniz II. Dünya Savaşı’na sokmadı bu ülkeyi, bir gencinin burnunun kanamasına izin vermedi!” dedi.

Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu‘ isimli sesli köşesinden hafta içi her gün dinleyicilere seslenen gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, Meral Akşener’i destekleyen ifadeler kullandı. Özkök, “Atatürk dönemlerinde Montrö Anlaşması ile yapılan boğazlarla ilgili kuralların ne kadar önemli olduğunu anladım. O yüzden bugün benim gözümde çok büyük, daha büyük bir Atatürk, çok büyük daha büyük bir İsmet İnönü var.”  diye konuştu.

“ÇOK DAHA İYİ ANLAMAYA BAŞLADIM”

Ertuğrul Özkök, sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“Ben Bulgaristan göçmeni Demokrat Parti’ye oy veren, Adnan Menderesçi bir ailede doğdum. Özellikle rahmetli babam Menderes’e çok hayran bir insandı. Daha sonra lise yıllarında solcu fikirler yavaş yavaş bana daha yatkın gelmeye başladı. Üniversiteye gittiğimde solcu bir gençtim. Kader beni Cumhuriyet Halk Partili bir Milletvekilinin bir kızıyla bir araya getirdi. Tansu ile tanıştım ve onunla evlenmeye karar verdim. Ve nişanımıza rahmetli İsmet İnönü geldi ve yüzüklerimizi o taktı. İnönü’yü ilk defa o zaman gördüm. Ailemizde İnönü’ye karşı düşünceler vardı.

Fakat daha sonra tabi böyle aile ilişkileri nedeniyle İnönü ile olan ilgili görüşlerimizde değişmeye başladı ailemin de. Ama asıl daha sonraki yıllarda Atatürk’ü ve rahmetli İsmet İnönü’yü çok daha iyi anlamaya başladım. Ve özellikle Orta Doğu’da Suriye Savaşı yaşandıktan, o dramlar ortaya çıktıktan sonra o büyük insanın ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ cümlesinin ne anlama geldiğini çok daha iyi anladım. Ukrayna’da yaşanan bu trajedi, bu dramdan sonra da İsmet İnönü’nün bizi 2. Dünya Savaşı’na sokmamadaki başarısını, bir tek evladı babasız bırakmamasını, anasız bırakmamasını ve Türkiye’yi o savaş badiresinden kurtarmasını… Daha sonra ve yine o dönemlerde, Atatürk dönemlerinde Montrö Anlaşması ile yapılan boğazlarla ilgili kuralların ne kadar önemli olduğunu anladım. O yüzden bugün benim gözümde çok büyük, daha büyük bir Atatürk, çok büyük daha büyük bir İsmet İnönü var. Rahmetle anıyorum ikisini de ve onlara minnet duygusu borçluyum.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir