Bitcoin’de düşüş devam edecek mi?

Lider kripto para birimi BTC / USD paritesi yeni haftanın ilk işlem gününe negatif bir seyirle başladı. Parite kritik bir bölge olarak gösterdiğimiz 39 bin 600 – 40 bin 600 dolar bandının altında. Bu, teknik açıdan olumsuz bir görüntü… Zira bu bölgenin aşağı ya da yukarı geçilmesi sert hareketlerin başlangıcı oldu…

Bunun yanında şu an için çok agresif olmayan ancak düşüşlerde destek görevi gören bir trend çizgisi var karşımızda. Ve bu trendin destek noktası 37 bin 900 dolar seviyelerine denk geliyor. Yani önceli pariteni bu trend çizgisi üzerinde kalması.

Bu gerçekleşmezse ilk aşamada sırasıyla 37 bin ve 36 bin 300 dolar seviyelerinin test edilme riski masada olacak. Bu noktaların altında ise son derece önemli 35 bin 600 dolar desteği var.

Teknik açıdan 37 bin 900 dolar seviyesinin tekrar destek haline getirilmesi durumunda ise 39 bin 300 – 39 bin 600 dolar bandı ilk aşamada hedeflenebilir.

Ancak gerçek anlamda bir rahatlama ve tekrar 45 bin dolar seviyelerinin test edilebilmesi için kesinlikle 39 bin 600 – 40 bin 600 dolar bandının geçilip kuvvetli destek bölgesi haline getirilmesi şart…

Bir noktayı daha hatırlatmakta fayda var; tüm finans piyasalarında olduğu gibi kripto para piyasası da çok farklı bir dönemden geçiyor. Ve bu dönemde yönü belirleyecek yegane unsur jeopolitik riskler. İşte bu kanattan gelebilecek olumlu ya da olumsuz gelişmeler yönü belirliyor. Yani şu an için teknik veriler olası gelişmeler karşısında paritelerin hangi seviyeleri test edebileceğini gösteriyor bize… O sebeple özellikle bu piyasaya yatırım yapmış ya da yatırım yapacak olan yatırımcıların haber odaklı seyre kanalize olmalarında fayda var….

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir