Mışıl mışıl uyuyun

Ukrayna – Rusya savaşının 12. gününde çatışmalar artarak etkisini göstermeye devam ediyor. Hayatlarını kaybedenlerin sayısı ise her geçen gün yükseliyor. Number1 FM‘deki sesli köşesinden dinleyicilere seslenen gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, yaşanan olaylara tepkisini Sezen Aksu şarkısına atıfta bulunarak gösterdi. ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşede konuşan Özkök, “Dibimizde çocuklar hayatlarını kaybediyor, sığınaklarda günlerini geçiriyorlar ve insafsız zalim bir savaş bir milleti yok etmek için adeta sürüp gidiyor. İşte Sezen Aksu böyle bir zamanda hepimize, sadece çocuklara değil, bizlere büyüklere de çok iyi gelecek bir ninni yazdı.” dedi.

“SADECE ÇOCUKLARA DEĞİL, BİZ BÜYÜKLERE DE İYİ GELECEK”

Ertuğrul Özkök, sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“(Sezen Aksu – Ninni çalıyor…) Dinlediğiniz bu şarkı Sezen Aksu’nun geçtiğimiz yıllarda bir video klip için yazdığı bir şarkıydı ve geçen Cuma günü streaming platformlarına yeniden koydular. Çok güzel bir çocuk şarkısı bir ninni. İçinde bulunduğumuz günlerde insana o kadar iyi geliyor ki dünya tam bir savaşın içinde. Dibimizde çocuklar hayatlarını kaybediyor, sığınaklarda günlerini geçiriyorlar ve insafsız zalim bir savaş bir milleti yok etmek için adeta sürüp gidiyor.

İşte Sezen Aksu böyle bir zamanda hepimize, sadece çocuklara değil, bizlere büyüklere de çok iyi gelecek bir ninni yazdı. Bu ninni şarkısının bir yerinde diyor ki; mışıl mışıl uyuyun. Yarın yine güneş doğacak. Yarın yine çok güzel günler gelecek. Evet, ben de buna inanıyorum. Yeni bir haftaya başlıyoruz. Dünyada durumun ne olduğu ortada. Böyle bir dünyada dibimizde savaşların olduğu, göçmen sorunlarının olduğu, küresel ısınma sorunlarının olduğu bir dünyada bu çocuklar için inşallah yeniden güzel güneşler doğacak. Güzel günler gelecek. Size güzel bir hafta diliyorum. Bu haftaya işte Sezen Aksu’nun bu şarkısıyla başlamak istedim. Bu nedenle.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir