Bitcoin neden düştü? Yön neresi?

Dünkü işlemlerde kritik 39 bin 600 dolar direncini deneyen lider kripto para birimi BTC / USD paritesi bu noktayı aşamadı ve aşağı yönlü bir salınım gerçekleştirdi.

Gelen bu satışlarda şüphesiz ki ABD’den gelen haber etkili oldu. Bilindiği üzere son dönemde Beyaz Saray’ın kripto paralarla ilgili düzenleme hazırlığı içerisindeydi. İşte bu konuyla ilgili dün Bloomberg’de bir haber yayımlandı. Habere göre ABD Başkanı Joe Biden, söz konusu kararnameyi bu hafta içerisinde imzalayacak.

Bu gelişmeyle birlikte Bitcoin 39 bin dolar seviyesinin üzerinden bir anda 37 bin 200 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu noktadan gelen tepki alımlarıyla parite tekrar haber yayına hazırlandığı sırada 38 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Parite şimdi 38 bin dolar desteğinin üzerinde kalma çabasında. Buna başarılı olması tekrar 39 bin 600 – 40 bin 600 direnç bölgesinin test edilmesini sağlayabilir. Olası geri çekilmelerde ise 38 bin dolar desteğinin altında sırasıyla 37 bin ve 36 bin 339 dolar destekleri önemli seviyeler.

Tekrar belirtmekte fayda var; yukarı hareketlerde 39 bin 600 – 40 bin 600 dolar bandı kırılmadıkça yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılma riski var.

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir