Mazlum kadınları anma günü

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü… Dünyanın her yerinden bu özel güne dair mesajlar atılıyor, 8 Mart’ın tarihi önemi bir kez daha vurgulanıyor… Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök bugüne dair görüşlerini bildirirken kadın haklarına dair sitemde bulundu. Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “İşte tam böyle bir günde yani kadınların artık içlerindeki öfkeyi çok daha fazla dünyaya duyurma ihtiyacı duydukları, sembolik olanı yapmalarının ihtiyaç olduğu bir günde İstanbul Valiliği, kadın yürüyüşünü yasaklıyor. Böyle tuhaf bir manzarayla karşı karşıyayız. O yüzden artık ben Kadınlar Günü kutlu olsun diyemiyorum.” dedi.

Kadına şiddeti ve siyasetçilerin kadın haklarına karşı tavrını eleştiren Özkök, “Hep beraber şunu haykıralım: Kadınlar bir gün mutlaka haklarını, hak ettiklerini elde edeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

“MAZLUM KADINLARI ANMA GÜNÜ”

Ertuğrul Özkök, bugünkü sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“Bugün 8 Mart Kadınlar Günü.. Bütün kadınların, Dünya’nın ve Türkiye’nin bütün kadınlarının, Kadınlar Günü kutlu olsun diyeceğim ama şu fotoğrafa bakınca böyle diyemiyorum. Yanı başımızda insafsız bir savaş, insafsız bir işgal sürüyor. 1 buçuk milyona yakın insan ülkelerini terk etmek zorunda ve bunların çok büyük bir bölümü kadın. Bazılarının çocukları tek başlarına kilometrelerce yol yürüyüp, hayatlarını kurtarmaya çalışıyor. Daha dün Türkiye’de 2 kadın cinayetine tanık olduk. Tek başına bir kadın işine giderken terk ettiği kocası tarafından yolun ortasında pompalı tüfekle katledildi.

Aynı gün Cumhurbaşkanı, kadına karşı şiddetin cezalarını arttıran bir kanun teklifinin meclise sunulacağını söylüyor. Ama ne görüyoruz? İşte tam böyle bir günde yani kadınların artık içlerindeki öfkeyi çok daha fazla dünyaya duyurma ihtiyacı duydukları, sembolik olanı yapmalarının ihtiyaç olduğu bir günde İstanbul Valiliği, kadın yürüyüşünü yasaklıyor. Böyle tuhaf bir manzarayla karşı karşıyayız. O yüzden artık ben Kadınlar Günü kutlu olsun diyemiyorum. Çünkü bugün bütün dünyada giderek ‘mazlum kadınları anma günü’ haline geliyor. O nedenle umutsuzluğa kapılacağım diyorum ama yine de kapılmamak lazım. Evet, Kadınlar Günümüz kutlu olsun ve hep beraber şunu haykıralım: Kadınlar bir gün mutlaka haklarını, hak ettiklerini elde edeceklerdir.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir