Yellen bu sefer pozitif etki yaptı? Yükselişe devam mı?

Lider kripto para birimi BTC / USD paritesi sert bir yükselişle yayınlarımızda üzerinde ısrarla durduğumuz 39 bin 600 – 40 bin 600 dolar bandının üzerine çıktı.

Yükselişin nedeni ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in yürütme emrine ilişkin yorumları oldu. Bilindiği üzere ABD Başkanı Joe Biden, kripto para birimleri ile ilgili kararnameyi bu hafta imzalayacak. Bu konuyla ilgili dün Yellen’in kripto para yürütme emrini övmesi ve bunu dengeli bir yaklaşım olarak yorumlanması piyasada olumlu karşılandı.

Dengeli bir yaklaşım…

Zira kripto para piyasası, kripto yürütme emri ve bunun piyasayı nasıl etkileyeceği konusunda uzun zamandır kararsız kalmıştı. Görünen o ki Biden yönetimi sert bir tavır almak yerine dengeli bir yaklaşım benimseyecek. Yine de bu konuyla ilgili net açıklamayı beklemek yararlı olacak.

Şimdi parite teknik anlamda 39 bin 600 – 40 bin 600 dolar bandının üzerinde kalmaya çalışacak. Bunda başarılı olması paritenin 41 bin 700 dolar seviyesi ara direnç noktası olmak üzere 45 bin dolarlı seviyelere kadar bir yükselişi tetikleyebilir.

Olası geri çekilmelerde 40 bin 600 dolar seviyesi ilk destek noktası konumunda. Bu seviyenin altında 39 bin 600 dolar desteği son derece kritik.

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir