“Sanki ilahi bir mesaj”

Türkiye, Bergen filmini konuşuyor…  Bir dönemin ünlü arabesk şarkıcısı Bergen’in hayatını anlatan film, vizyona girdiği 4 Mart’tan tarihinden bu yana gişe rekorları kırıyor. Ülkede herkes filmi ve ünlü şarkıcının hayatını konuşurken Bergen, gazeteci yazar Ertuğrul Özkök’ün de gündeminde yer aldı. Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde Bergen’den bahseden Özkök, “Kadına karşı şiddetin artık sembolü haline geldi Bergen bu ülkede. Ve kadına karşı şiddet bütün gücüyle devam ediyor. Her gün öldürülen bir kadının bize yarattığı travmayla hayata başlıyoruz. Bu böyle devam ediyor ve düzelen hiçbir şey yok. O yüzden kadınlar haklı.” ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Özkök, “Ne kadar haykırarak söyleseler bu şarkıları, o kadar haklılar… Bakın sosyal hayat artık hepimize bir mesajı veriyor.” diyerek kadın haklarını destekledi.

“BEN DE BİR ERKEK OLARAK…”

“(Sen Affetsen Ben Affetmem çalıyor…) Dinlediğiniz bu şarkı dünden beri sosyal medyada viral bir fenomen haline geldi. Birçok insan bu şarkıyı etiketleyerek, kendi sesiyle de bunu paylaşıyor. Özellikle kadınlar… Şarkı, Bergen’in 1980’lerde söylediği ‘Sen Affetsen Ben Affetmem’ adlı şarkı. Bergen filmi bugünlerde gösterime çıktı ve büyük de bir ticari başarı kazandı ve Gülşen bu şarkıyı yeniden okudu, ‘Bergen’e saygı’ adı altında. Evet bu şarkı, kadınların bu günlerde, dünden beri daha doğrusu en gözde şarkısı. Çünkü kadına karşı şiddetin artık sembolü haline geldi Bergen bu ülkede. Ve kadına karşı şiddet bütün gücüyle devam ediyor. Her gün öldürülen bir kadının bize yarattığı travmayla hayata başlıyoruz.

Bu böyle devam ediyor ve düzelen hiçbir şey yok. O yüzden kadınlar haklı. Ne kadar haykırarak söyleseler bu şarkıları, o kadar haklılar… Bakın sosyal hayat artık hepimize bir mesajı veriyor. Sanki ilahi bir mesaj gibi. Kadına karşı şiddete bir çare bulun diyor. ve bu çareyi bulacak olanlar sadece kadınlar değil, asıl erkekler. O erkeklere seslenmesi gerekiyor bu şarkıların ve artık buna kesin bir çare bulmanın zamanı geldi. Ben de bir erkek olarak bugünlerde Bergen’in bu şahane şarkısını dinliyorum ve kadınlara katılıyorum.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir