Bitcoin’in seyrinde kritik ‘3’ gelişme…

ABD’de dün açıklanan enflasyon verisiyle birlikte tekrar 40 bin doların üzerini test eden lider kripto para birimi BTC / USD paritesi bu seviyenin üzerinde kalamadı ve yeniden kritik 39 bin 600 dolar seviyesinin altına geriledi.

Fiyat seri açısından böyle bir süreç yaşanırken bazı gelişmeler ise dikkat çekici… Bunlardan ilki ABD kaynaklı… Bilindiği üzere Bitcoin, kripto para birimlerinin düzenlenmesine ilişkin ilk kararnamenin ABD’de kabul edilmesi ile yükselmişti. Dün imzalanan kararname ayrıca önemli. Zira bu imzayla birlikte kripto para sektörünün yasal statü kazanması ve benimsenmesi için önemli bir adım atıldı.

Bir diğer önemli gelişme ise Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile ilgili… Bu konuda Rusya’ya yaptırımlar genişletiliyor. AB genişlettiği bu yaptırımlara kripto paraları da eklemeye çalışıyor. Ancak Ruslar, yurt dışına para transferi için daha fazla oranda kripto para kullanmaya başladı. Analistler, düzenleyicilerin bu tür işlemleri etkili bir şekilde önleyemeyeceklerine inanıyor.

Borsalardan 1,1 milyar dolarlık Bitcoin çekildi

Ve son olarak tam 1 milyar dolarlık Bitcoin’in borsalardan çekilmesi… Dünyanın en büyük borsalarından birinden dün gece yarısı 1,1 milyar dolarlık Bitcoin 3 farklı adrese çekildi… Borsalardan soğuk cüzdanlara kripto para çekilmesi piyasada olumlu bir işaret olarak yorumlanabilir.

İşte bu gelişmeler ışığında BTC / USD paritesi 38 bin 200 dolar desteğinde tutunmaya çalışacak. Bunda başarılı olamazsa 37 bin ve 36 bin 300 dolar seviyeleri ara destek noktaları olmak üzere 36 bin dolar trend desteğine kadar geri çekilme riski masada olacak.

Olası yukarı hareketlerde de 39 bin 600 – 40 bin 600 dolar bandı son derece kritik. Zira bu bandın kırılamaması teknik anlamda aşağı yönlü risklerin devam ettiğini gösteren en önemli unsurlardan biri konumunda. Kırılması durumunda ise 42 bin 600 dolar seviyesi ara direnç noktası olmak üzere 45 bin 500 – 46 bin dolar bandına doğru bir ivmelenme başlayabilir.

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir