BTS iki yılın ardından Seul’de ilk kez konser verdi. Tezahürat yapmak, bağırmak, şarkı söylemek yasak!

Güney Koreli K-pop grubu BTS, COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle şarkı söyleme, bağırma, tezahürat, ilahi söyleme ve ayakta durma konusunda kısıtlamaların olduğu dev bir konser ile iki yıl sonra Seul’de sahne aldı.

Grup dün akşam memleketlerinde 2019’dan beri ilk kez 15.000’den fazla kişinin katıldığı bir sahnede performans sergiledi.

Gösteri, başkentin Olimpiyat Stadı’nda Permission To Dance On Stage – Seul organizasyonu olarak gerçekleşti. Burada BTS 3 ayrı konser verecek. Konserin ilki 10 Mart Perşembe gecesi muhteşem bir şovla gerçekleşti.

Grup 12 ve 13 Mart olmak üzere iki gün daha sahne alacak. Konserler 18.00’de başlayacak. Konser çevrimiçi olarak da yayımlanacak.

Simgeler: Güney Koreli pop megastarları BTS, devam eden COVID-19 pandemisi nedeniyle şarkı söyleme, bağırma, tezahürat, ilahi söyleme ve ayakta durma konusunda fan kısıtlamaları ile iki yıl sonra Seul'deki sahneye muzaffer dönüşlerini yaptı

BTS KONSERİ NASIL İZLENİR?

12 Mart konserine bizzat katılabileceğiniz gibi dünyanın dört bir yanındaki seçkin sinema salonlarında da izlenebilecek. 13 Mart tarihlerinde gerçekleşecek konserlere hem offline hem de online olarak katılım sağlanabilecek.

12 Mart konserinin canlı izlenmesi KST göre 17:45’te yapılacak. Hayranlar, seçilen tiyatroların web sitelerinden bilet satın alabilecek.

Biletler Weverse Shop’tan satın alınabilecek.

Giriş, bileti satın almak için kullanılan Weverse Shop hesabı kullanılarak yapılacak. Takma ad belirlendikten sonra, kullanıcıların satın alınan bileti doğrulamak için ‘Bileti GEÇERLİ’ düğmesini tıklamaları gerekiyor. Aynı anda yalnızca iki cihazda oturum açılabilecek. Üçüncü bir cihazda oturum açılırsa, ilk cihazın oturumu otomatik olarak kapatılacak. Hayranlara Korece’nin yanı sıra İngilizce, Japonca ve Çince olmak üzere üç dilde altyazı sağlanacak.

HAYRANLARI STADI DOLDURDU

Sadık: K-pop grubu BTS'nin hayranlarının Seul'deki Olimpiyat Stadı'ndaki konsere geldiği görülüyor

K-pop grubu BTS’nin hayranlarının Seul’deki Olimpiyat Stadı’ndaki konsere geldiği görülüyor

İlginç: Perşembe akşamı, yedi kişilik üst grup, memleketlerinde 2019'dan beri ilk kez, kalabalığın gürültüsünü taklit etmek için kağıt tokmağı verilen 15.000'den fazla kalabalığın önünde performans sergiledi.

BTS’in 2019’daki hayranları için son performansından bu yana grup, pandemiye rağmen üç Billboard single’ı ve iki Grammy adaylığı ile güçlenerek güçlendi.

Grup sahnede göründüğünde, sosyal mesafe önlemleri nedeniyle yalnızca dörtte biri dolu olan 60.000 kapasiteli stadyumu ritmik alkışlarla dolduran hayranlar, BTS fandomunun resmi rengi olan mor LED değneklerini senkronize bir şekilde salladılar.

Güney Kore Perşembe günü bildirilen 300.000’den fazla vaka ile bir Omicron artışıyla savaşırken, ilahi söylemek, şarkı söylemek, çığlık atmak ve hatta ayağa kalkmak yasaklandı.

Gösteriden önce yaptığı açıklamada BTS'in yönetim şirketi Big Hit Music, "BTS'nin Sahnede Dans Etme İzni sırasında yüksek sesle tezahürat yapmak, bağırmak, şarkı söylemek ve ayağa kalkmak hükümet yönergelerine göre Seul'e gitmek kesinlikle yasaktır" dedi.

Gösteriden önce yaptığı açıklamada BTS’in yönetim şirketi Big Hit Music, “BTS’nin Sahnede Dans Etme İzni sırasında yüksek sesle tezahürat yapmak, bağırmak, şarkı söylemek ve ayağa kalkmak hükümet yönergelerine göre Seul’e gitmek kesinlikle yasaktır” dedi.

Gerçek adı Kim Nam-joon olan grup lideri RM, tekrar canlı bir seyirci önünde performans sergilemekten heyecan duyduklarını söyledi: 'Hepinizin tribünlerde oturmanız çok şeyin değiştiğini gösteriyor'

Gerçek adı Kim Nam-joon olan grup lideri RM, tekrar canlı bir seyirci önünde performans sergilemekten heyecan duyduklarını söyledi: ‘Hepinizin tribünlerde oturmanız çok şeyin değiştiğini gösteriyor’

Ancak 25 yaşındaki bir ofis çalışanı olan Heo Min-hee de dahil olmak üzere hayranlar, kısıtlamalara rağmen konserde olmanın bir ‘hayal’ olduğunu söyledi.

Gyeonggi eyaletinden 53 yaşındaki bir hayran olan Han Aeng-hee şunları ekledi: “Her sabah bir bilet alabilmek için dua ettim ve mucizevi bir şekilde ilk ve son konserlere bilet aldım.”

Hayranlar kurallar konusunda hayal kırıklığına uğradılar ancak değişikliklerin kaçınılmaz olduğunu kabul ettiler.

28 yaşındaki bir öğrenci olan Lee Chae-rim, “Zor olsa da, mevcut koşullar altında bunun gerekli bir değişiklik olduğunu düşünüyorum” dedi.

Güney Kore’de yaşayan Rusya’dan 24 yaşındaki bir öğrenci olan Darina, “En azından onları görebiliyoruz” diye ekledi. “Kalbimizde şarkı söyleyebiliriz.”

Oldukça prodüksiyon: Hayranlar, BTS fandomunun resmi rengi olan mor LED değneklerini grup sahneye çıktığında, sosyal mesafe önlemleri nedeniyle yalnızca dörtte biri dolu olan 60.000 kapasiteli stadyumu ritmik alkışlarla doldururken senkronize bir şekilde salladılar.

Oldukça prodüksiyon: Hayranlar, BTS fandomunun resmi rengi olan mor LED değneklerini grup sahneye çıktığında, sosyal mesafe önlemleri nedeniyle yalnızca dörtte biri dolu olan 60.000 kapasiteli stadyumu ritmik alkışlarla doldururken senkronize bir şekilde salladılar.

K-pop süper grubu BTS'nin Güney Koreli hayranları, favori yıldızlarını 2019'dan beri ilk kez canlı olarak görecekler.

K-pop süper grubu BTS’nin Güney Koreli hayranları, favori yıldızlarını 2019’dan beri ilk kez canlı olarak görecekler.

Bir avuç sosyal medya gönderisi, bazı taraftarların virüs için pozitif test ettikten sonra zor kazanılan biletlerini satmaya çalıştığını gösterdi.

Yaklaşık bir hafta evde kalan 16 yaşındaki Choi Jung-yoon, “Covid’e yakalanmamak için dışarı çıkmadım” dedi.

Arkadaşı Jung Da-yeon şunları ekledi: ‘Kalabalık yerlere gitmem gerektiğinde çift maske taktım.’

Çokça sevgi: BTS hayranlarına ARMY deniyor ve tüm gücüyle ortaya çıktılar.

BTS hayranlarına ARMY deniyor ve tüm gücüyle ortaya çıktılar.

BTS'in Seul'deki üç gecelik standının biletleri dakikalar içinde tükendi

 

BTS’in Seul’deki üç gecelik standının biletleri dakikalar içinde tükendi

Gerçek adı Kim Nam-joon olan grup lideri RM, tekrar canlı seyirci önünde performans sergilemekten heyecan duyduklarını söyledi.

Birkaç ay önce boş koltuklara verdikleri yalnızca canlı yayın konserine atıfta bulunarak, “Hepinizin tribünlerde oturması çok şeyin değiştiğini gösteriyor” dedi.

‘Bu kadar alkış aldığımız bir konseri ne zaman alacağız? Bu, tarihte hatırlanacak bir konser.’

Sahne adı V olan grup arkadaşı Kim Tae-hyung şunları ekledi: ‘Ordumuz burada olduğu için çok duygulandım ve heyecanlandım.’

ARMY olarak bilinen BTS hayranları için katı sosyal mesafe gereksinimlerine rağmen, üç konserin – toplam 45.000 – biletleri dakikalar içinde tükendi.

Konsere gelirken bir hayran fotoğraf çektiriyor

Güney Kore ekonomisi için milyarlarca dolar ürettikleri için kredilendirildiler ve şirketleri pandemi sırasında daha az konser vermesine rağmen kârlarında bir artış yaşadı.

2020’de BTS, çevrimiçi olarak bazı konserler vermelerine rağmen, neredeyse 40 konserle en büyük uluslararası turları olması gereken şeyi iptal etmek zorunda kaldı.

Pandemi başladığından bu yana grubun ilk kişisel gösterisi, Billboard’a göre dört gecelik koşu 33,3 milyon dolar hasılat elde ederek Kasım ayında Los Angeles’taki SoFi Stadyumu’ndaydı.

Haber

İlginizi Çekebilir