Bu kitapta herkes isimsiz

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak, ‘Burası Çok Önemli’ isimli bir kitap çıkardı. Kitabında özellikle ‘enerji ve ekonomi’ konularını ele alan Albayrak’ın bu kitabı Turkuvaz Kitap yayınevinden çıktı. 11 Mart itibariyle satışa sunulan kitabı ilk bitirenlerden biri de gazeteci yazar Ertuğrul Özkök oldu. Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde Berat Albayrak’ın kitabından bahseden Özkök,Kitabın tuhaf yanı bence şuydu: İçinde hiçbir tek isim geçmiyor.” dedi.

Kitaba dair bilgiler veren Ertuğrul Özkök, Kitapta çok iddialı bir cümle var. Diyor ki; ben Hazine ve Maliye Bakanlığı’na geldiğimde, enflasyon yüzde 25 dolayındaydı. Ben bunu bir yıl içinde tek haneye indirdim ve pandemiye rağmen yüzde 11 ile devrettim. Peki o zaman kim bunu bugün yüzde 55’e çıkardı? Tabi o sorunun cevabı yok” diyerek bugünün enflasyon rakamlarına gönderme yaptı.

BUGÜNKÜ YÖNETİME AĞIR ELEŞTİRİ 

Özkök, sesli köşesinde kitaba dair şu ifadeleri kullandı:

“Yeni bir haftaya başlıyoruz ve ben geçen haftayı tuhaf bir kitap okuyarak geçirdim. Tuhaf derken bunu kitaba eleştiri anlamında söylemiyorum. Tuhaflık kitabın yapısındaki bir özellikten geliyor. Okuduğum kitap, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yazdığı ‘Burası Çok Önemli’ adlı kitap. Berat Albayrak, Enerji Bakanlığı’nda ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda geçen dönemini anlatıyor. Kitabın tuhaf yanı bence şuydu: İçinde hiçbir tek isim geçmiyor. Mesela; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bir teşekkür cümlesi var. Sadece o kadar geçiyor adı bütün kitapta zaten. Başka hiçbir yerde de geçmiyor. Ondan bile söz ederken ‘Sayın Cumhurbaşkanımız’ diyor. Adını vermiyor…

Yani böyle bir kitap. Mesela; FETÖ örgütünden bahsediliyor. Onlar için ‘ihanet şebekesi veya darbeciler’ diyor. Başka hiçbir şey söylemiyor. Hatta şair isimleri veriyor. Şairlerden dizeler veriyor. Onların bile isimleri yok. Ama kitapta çok iddialı bir cümle var. Diyor ki; ben Hazine ve Maliye Bakanlığı’na geldiğimde, enflasyon yüzde 25 dolayındaydı. Ben bunu bir yıl içinde tek haneye indirdim ve pandemiye rağmen yüzde 11 ile devrettim. Peki o zaman kim bunu bugün yüzde 55’e çıkardı? Tabi o sorunun cevabı yok. Ama o cümleden anladığım kadarıyla bugünkü yönetime de ağır bir eleştiri var. Siz çıkardınız yüzde 55’lere bunu diyor. ‘Ben değil’ diyor. Yani kendisini çok başarılı olarak anlatıyor. Ama tabi kitap bittiğinde siz de bir vatandaş olarak şu soruyu soruyorsunuz: ‘İyi de Sayın Bakanım öyleyse sizi niye görevden aldılar?’ Bu sorunun cevabı yok.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir