Bitcoin karar veremiyor!..

Kripto para piyasası, aslında finans piyasası için bugün ve yarın dikkat edilmesi gereken bir gün. FED, 15-16 Mart tarihlerinde para politikaları toplantısı yapacak. 16 Mart Çarşamba akşamı da Türkiye saati ile 21.00’da faiz kararı açıklayacak… Beklentiler 0,25 bp’lik bir artış olacağı yönünde… Bu konuda bir sürpriz beklenmiyor.

Ancak bu toplantıda dikkat edilmesi gereken bir bölüm FED Başkanı Powell’ın yapacağı konuşmadaki satır araları olacak. Başkan, konuşmasına 21.30’da başlayacak…

Piyasaları yakından ilgilendiren bir başka konu da şüphesiz Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile ilgili gelişmeler. Müzakereciler arasında uzlaşmanın er ya da geç gerçekleşebileceğine dair zayıf işaretler var. Ancak net bir sinyal henüz yok.

İşte bu beklentilerle yukarı denemelerin sınırlı kaldığı BTC / USD paritesinde kararsız seyir sürüyor. Parite teknik anlamda 38 bin 500 dolar seviyesinin üzerinde tutunma çabasında. Burası trend desteği olması açısından önemli…

Bu seviyenin altına gelinmesi durumunda ilk önemli destek noktası 37 bin 500 dolar seviyelerine bulunuyor.

Ancak parite için kısa vadedeki en önemli destek seviyesi 36 bin 550 dolar noktasında. Zira bu seviyenin altına inilmesi yavaş yavaş 30 bin doların altının görülme senaryosunu gündeme getirebilir.

Olası yukarı hareketlerde de 39 bin 600 – 40 bin 600 dolar bandı kısa vade için en önemli direnç bölgesi konumunda. Bu bölge hacimli kırılıp destek aralığı haline gelmeden paritedeki ivmelenmesinin sınırlı kalması beklenebilir.

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir