Bunu diyen şarkıcının kedileri var

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe‘nin sosyal medya platformu Twitter’da sokak köpeklerini hedef alan paylaşımına tepkiler gelmeye devam ediyor. Saldırgan sokak hayvanlarının zehirli etlerle öldürülmesi gerektiğini savunan şarkıcı, hem meslektaşları hem de halk tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

Yıldız Tilbe, o paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sahipsiz köpekler hayvan barınaklarında toplanıp aklı başında, hayvan sever görevliler tarafından bakılmalıdır. Saldıran köpek gruplarına bulundukları bölgenin halkı zehirli et versin hepsi gebersin, insan parçalamak nedir ya?” 

Daha sonra bir özür mesajı yayınlayan Tilbe, eleştirilerden kaçmayı başaramadı. Ünlü şarkıcının bu sözlerine tepki gösterenlerden biri de gazeteci yazar Ertuğrul Özkök oldu. Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Oysa Yıldız Tilbe’yi tanıyorum ben evinde kedi besleyen, hem de birden fazla kedi besleyen bir insan. Ama üslubumuz bile önemli.” diyerek Tilbe’nin sözlerine dikkat çekti.

“DÜNYA BÖYLE BİR EĞİLİME GİDERKEN…”

Ertuğrul Özkök şunları söyledi:

“Büyük çelişkiler döneminde yaşıyorum. Amerika Birleşik Devletleri’nde ‘Pet Feeding’ denilen yani ev hayvanı düğünleri trendi giderek yaygınlaşıyormuş ve birçok aile köpeklerini, kedilerini böyle çiftleştirirken evlendirme törenleri yapıyorlarmış. Giydiriyorlarmış erkeklere damatlık, dişilere de gelin kıyafetleri. Kendi aralarında da törenler yapıyorlarmış. Bakın dünya böyle bir eğilime giderken hemen yanı başımızda bir büyük savaş var ve bu büyük savaşta insanlara karşı yapılan eziyeti, vahşeti bir türlü önleyemiyoruz. Yani insanların sığındığı sığınaklara bombalar atılıyor. Rusya tarafından, Rus birlikleri tarafından okullara, hastanelere, küçük çocukların yerleştirildiği yerlere bombalar atılıyor ve insanlık bu işgal karşısında elinden bir şey gelmeden bunu seyrediyor.

Hayır, gelen bir şey var. Gerçekten de eskiden olduğundan çok farklı bir biçimde bütün dünyada bir tepki ve bir reaksiyon bilinci oluşmaya başladı. Ama insanlara karşı olan bu zalim saldırılar da bir türlü sona ermiyor. İşte böyle bir dönemde Yıldız Tilbe de çıkıp, ‘sokaklarda gördüğünüz saldırgan köpeklere zehirli et atıp öldürün’ dediği zaman insanların tepkisi de artıyor. Oysa Yıldız Tilbe’yi tanıyorum ben evinde kedi besleyen, hem de birden fazla kedi besleyen bir insan. Ama üslubumuz bile önemli. Yani artık dünyada hayvan düğünlerinin yapıldığı bir yerde hayvanlarla ilgili, insanlarla ilgili, çevreyle ilgili üslubumuza da dikkat etmemiz gerekiyor. Daha dikkatli bir üslubu benimsemek hepimiz açısından da güzel bir şey olacak.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir