Bitcoin’de o direnç kırılmadan yükseliş zor…

Teknik anlamda son derece önemli 39 bin 600 – 40 bin 600 dolar bandının üzerine çıkan lider kripto para birimi BTC / USD paritesi şimdi bu aralığı destek bölgesi yapma çabası içerisinde. Bunda başarılı olması önemli… Zira bu bant üzerinde kalınması paritenin 41 bin 700 ve 42 bin 600 dolar seviyeleri ara direnç noktaları olmak üzere 45 bin – 47 bin dolar bandına doğru hareketlenmesini sağlayabilir.

Aksi durumda, yani tekrar özellikle 39 bin 600 dolar seviyesinin altına gelinmesi paritede FED kararı sonrası yakalanan kısmi iyimser havanın dağılmasına ve paritenin yeniden 39 bin 100 ve 38 bin 200 desteklerine gerilemesine neden olabilir.

Bu sebeple BTC / USD paritesinde şu an için teknik anlamda takip edilmesi gereken en önemli bölge 39 bin 600 – 40 bin 600 dolar bandı olacak…

Bu direncin kırılması şart…

Kalıcı olabilecek bir yükseliş için ise paritenin 46 bin – 47 bin dolar bandını hacimli bir şekilde kırması şart. Bu gerçekleşirse yeni bir boğa piyasasının ve yükseliş trendinin başlaması için geçilmesi şart olan 52 bin dolar seviyesinin kırılmasına yönelik ilk sinyaller gelmiş olacak. Bu bant kırılmadan yaşanabilecek yükselişlerin direnç noktalarında satışlarla karşılaşma riski oldukça yüksek.

Ancak şunu da belirtmekte fayda var; kripto para piyasasında şu an için yönü belirleyen yegane unsur jeopolitik ve ekonomik risklerden gelebilecek olumlu ya da olumsuz haberler. FED’in faiz kararı ile ekonomik riskler bacağında bir belirsizlik ortadan kalkmış oldu. Bu, kısmen olumlu… Bunun etkilerini fiyatlarda gördük zaten. Ancak daha üst seviyelerin test edilebilmesi için piyasaların yeni hikayelere, yeni haberlere, yeni olumlu gelişmelere ihtiyacı var.

Bu olumlu yönde haberler, gelişmeler olmadığı takdirde paritelerdeki yukarı hareketler sınırlı olacak…

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir