Bu şarkı Ertuğrul Özkök’ten tüm güzel babalara gelsin

Ünlü şarkıcı Edis, Yeni Türkü için hazırlanan proje albümde ‘Bana Bir Masal Anlat Baba’ şarkısını söyledi. Kendi babasına sürpriz yapan Edis, bu şarkıyı babası için okuduğunu belirtti. Hafta içi her gün Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan gazeteci yazar Ertuğrul Özkök‘ün gündeminde bu şarkı yer aldı.

Hafta sonu için dinleyicilere bu şarkıyı armağan eden Özkök, “Ben babamı kaybettim 2000’li yılların başında ve baba kaybetmenin yaşı yoktur. O yüzden bugün bu şarkıyı kaybolmuş bütün babalara ve yaşamakta olan bütün babalara armağan ediyorum.” dedi.

Böyle güzel diziler hepimizin içini ısıtıyordu diyen Özkök, “Bize bir millet olduğumuzu hatırlatıyordu.” diye vurguladı.

“TÜRKİYE’NİN MASUM YILLARIYDI”

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“(Bana Bir Masal Anlat Baba çalıyor…) Haftanın son çalışma günü. Yurdun birçok yeri kar altında ve bu şarkıyı dinleyerek başlıyoruz günümüze. Bu şarkının adı: ‘Bana Bir Masal Anlat Baba’ 1995 Yılında ‘Yeni Türkü’nün söylediği bir şarkıydı ve şimdi Yeni Türkü için yapılan yeni bir çalışmada Edis bu şarkıyı yeniden yorumladı ve bu hafta çıktı. Bu şarkı Süper Baba adlı dizinin bir müziğiydi. 1993-1997 yılları arasında Türk ailesinin güzelliklerini anlatan Şevket Altuğ’un, Şevval Sam’ın oynadığı harika bir diziydi bu ve hepimizin gönlünde taht kurmuş bir diziydi. O dizinin kahramanları işte bize bu güzel baba hikayesini anlatıyordu.

Ben babamı kaybettim 2000’li yılların başında ve baba kaybetmenin yaşı yoktur. O yüzden bugün bu şarkıyı kaybolmuş bütün babalara ve yaşamakta olan bütün babalara armağan ediyorum ve Türkiye’nin masum yıllarıydı 90’lı yıllar. Böyle güzel diziler hepimizin içini ısıtıyordu ve kolektif bir ruh hali yaratıyordu bizde. Bize bir millet olduğumuzu hatırlatıyordu. İşte o nedenle bu hafta sonunu güzel şarkıyla bütün güzel babalara armağan ederek tamamlamak istiyorum.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir