Berkan’ın hat-trick’i – Galatasaray için ne dedi?

Spor yazarları, Gaziantep FK – Galatasaray maçını yorumladı.

Berkan'ın hat-trick'i - Spor yazarları Galatasaray için ne dedi?  - 1. Foto

SARI KART YETERLİ – Deniz Çoban (Fanatik) 2. dakikada Kitsiou, Kerem’in aşil tendon bölgesine kramponunun vidalarıyla basıyor. Bu net faul ve kartlık ihlali hakem pas geçiyor. Kırmızı kart beklentilerine katılmıyorum. Çünkü pozisyonda kırmızı kart için yeterli bir güç transferi yok. Sınırda ama sarı bence yeterli. 47. dakikada bu kez Djilobodji, Kerem’e faul yapıyor. Gaziantep Fk oyuncusunun bastığı yer kramponu aşmıyor ve kırmızı kart için yeterli yaralayıcılıkta değil. Dolayısıyla sarı kart yeterli diyeceğim ama o sarı kart da çıkmadı. 69. dakikada çalınan penaltı düdüğüne çok itiraz etmem. ‘Hakem yorumu!’ der geçerim ama hakemin maçta bundan daha net fiziksel müdahaleleri devam ettirdiğini düşününce, bu maçtaki faul standardına göre buna penaltı çalmasını anlayamam.

Berkan'ın hat-trick'i - Spor yazarları Galatasaray için ne dedi?  - 2. Foto

ACEMİLİK! – Levent Tüzemen  Yenilgiyi Barcelona maçının yorgunluğuna tamamen bağlayamayız. Nou Camp’ta mükemmel kompakt oyunla gol yemeyen ve Barça’ya pozisyon vermeyen G.Saray’ın, 1-0 öne geçtikten sonra kompakt oyun anlayışına dönmemeleri hataydı. Yenilgiyi Barcelona yorgunluğuna bağlamak hatadır ama yapılan bireysel hatalar acemiliktir. Eğer Feghouli kulübede oturup oyuna girmiyorsa, hatta oyun onu çağırıyorsa Cezayirli oyuncu neden G.Antep’e getiriliyor? Torrent’in acaba Feghouli ile arasında bir sorun mu var? Feghouli gibi bir oyun liderine G.Saray’ın ciddi ihtiyacı var. G.Saray’ın en iyisi yine Kerem’di. Ancak Arda Kardeşler’in Kerem’e tutumu, çok çirkindi. Kitsiou’nun aşil tendonuna basmasının bedeli kırmızı kart olmalıydı ama Arda Kardeşler ne faul verdi ne de kart gösterdi. VAR’ın milli bir oyuncunun aşil tendonuna yapılan ağır darbeyi görmemesi de skandaldı.

Berkan'ın hat-trick'i - Spor yazarları Galatasaray için ne dedi?  - 3. Foto

BERKAN’IN HAT-TRICK’İ – Bülent Timurlenk (Sabah) Erol Bulut, santra düdüğüyle birlikte sahaya 12 oyuncuyla çıktığının farkında değildi elbette. Artı bir hakem değil, Galatasaraylı Berkan’dı… 7 günde 3 maçın ardından Torrent’in rotasyonunun daha derin ve özellikle orta saha göbeğine olması bekleniyordu. İki sağ bek olmayınca gençlik operasyonunun içine Gomis ile serpiştirilen Semih’in bir yerde lastik patlatacağı belliydi, yanıltmadı. Gaziantep’in üçlü savunması, orta sahanın kanatlarından yeterli savunma desteğini almadığından Kerem ve Morutan için boşalan alanlarda fırsat çoktu ama sağ kanatta Morutan “çizgisini” yine bozmadan oynadı. Kerem ise bildiğiniz Kerem… Golde müthiş sıyrıldı ve “al da at” dedi arkadaşlarına.

Berkan'ın hat-trick'i - Spor yazarları Galatasaray için ne dedi?  - 4. Foto

ASLAN’IN GÖZÜ YAŞLI – Nevzat Dindar  Galatasaray, Gaziantep’te dağıldı. Hafta içi Barcelona’ya elenerek Avrupa’ya veda eden Cim-Bom’un ligdeki istikrarsız tablosu devam ediyor. Aslan, 6 haftadır galibiyete hasret kalan Gaziantep karşısında öne geçmesine rağmen sahadan 3-1 yenilgiyle ayrıldı. Domenec Torrent oyuncu tercihleriyle yine tartışılırken, değişikliklerde geç kalması dikkat çekti. Sarı-kırmızılılar bu sene 12 milyon euro bonservisle transfer ettiği Rumen oyuncular Cicaldau ve Morutan’da hayal kırıklığı yaşarken dün Gaziantep’in Rumen futbolcusu Maxim ise adeta ders verdi. Maxim 2 asist, 1 gol ile şov yaptı.

Berkan'ın hat-trick'i - Spor yazarları Galatasaray için ne dedi?  - 5. Foto

YORGUN ASLANLAR – Attila Gökçe  Sadakat mı, kabahat mı? Gomis’in 45’de Kitsiou’yu arkadan iterek yaptığı faul ve gördüğü sarı kart önemli.. Golünü atmış, takımını öne geçirmiş Fransız futbolcu, elini beline dayayarak oyunu uzaktan izleyebilirdi. Ama öyle yapmadı. Takımına içten bağlılığını gösterdi. Sorumluluk üstlendi. Biz buna “sadakat” diyoruz.Sadakat mı, kabahat mı? Gomis’in 45’de Kitsiou’yu arkadan iterek yaptığı faul ve gördüğü sarı kart önemli.. Golünü atmış, takımını öne geçirmiş Fransız futbolcu, elini beline dayayarak oyunu uzaktan izleyebilirdi. Ama öyle yapmadı. Takımına içten bağlılığını gösterdi. Sorumluluk üstlendi. Biz buna “sadakat” diyoruz.Ama o “sadakat” davranışı, ilk yarının sonunda “kabahat”a dönüştü…

Berkan'ın hat-trick'i - Spor yazarları Galatasaray için ne dedi?  - 6. Foto

NE YAPSA FAYDA ETMEYECEK – Cem Dizdar (Fanatik) İki Barcelona bir Beşiktaş maçından öyle ya da böyle çıkan Galatasaray sonunda ülkenin futbol alışkanlığına tosladı! Neden mi? Çünkü burası ‘Futbol oynatmayanların’ ülkesi Türkiye. ’Modern futbol’un anti tezi olan ’Düşüne taşına oynamak’a geçeli epey olmuştu ülkede. Bu maçta da öyle oldu. İlk devre boyunca ağır aksak bir oyun. İki takım için de… Çözümü ise bireysel. Diyelim ki ilk Galatasaray golü ve Kerem çalımı. O çalım olmasa devamı yok. Oluyor ve devamında savunmanın yapamadığı ve savunmadan manasızca seken topta Gomis golü. Peki neden? Çünkü ‘Hız’ futbolda sorundur ve o pozisyonun hızı savunmaya sorun yarattı.

Berkan'ın hat-trick'i - Spor yazarları Galatasaray için ne dedi?  - 7. Foto

GALATASARAY KLASİĞİ! – Evren Turhan İki Barcelona maçındaki müthiş mücadele ve Beşiktaş karşısında 60 dakika oynanan üst düzey futbol herkesi umutlandırmıştı. Taraftarlar da doğal olarak Gaziantep deplasmanında bu görüntünün sürmesini bekliyordu. Ancak büyük bir hayal kırıklığı yaşandı. Galatasaray adeta fabrika ayarlarına geri dönüp taraftarlarına bir klasik yaşattı. Galatasaray oyunun hiçbir anında taraftarına “Bu maçı alırız” dedirtemedi. Ardından 1 penaltı ve 1 bireysel hata sonrası iki gol daha gelince yenilgi kaçınılmaz oldu. Galatasaray’ın Fatih Terim döneminde en büyük sorunu böyle maçlarda sıkıntı yaşamasıydı. Torrent yönetiminde de değişen hiçbir şey olmadığını net şekilde gördük.

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio