Arkadaşlar yanlış saymışsınız

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, hafta içi her gün Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden dinleyicilere seslenmeye devam ediyor. Özkök, bugünkü köşesinde Türkiye’nin mevcut nüfusu üzerinden yorumlarda bulundu. Yeni sayımlara göre 84 milyon olan Türkiye nüfusu hakkında konuşan Ertuğrul Özkök, “Peki ama gerçek nüfusumuz bu mu?” diye sordu.

Ülkedeki mülteciler ve oturma izni almış yabancı uyruklularında hesaba katılması gerektiğini vurgulayan Özkök, “Türkiye’nin nüfusuna bunları da ekleyince nüfusumuz 90 milyona geliyor.” dedi.

“BÜTÜN BUNLARI DİKKATLE İNCELEMELİYİZ”

Ertuğrul Özkök şunları söyledi:

“Türkiye’nin bugünkü nüfusu kaç? Önceki hafta nüfus açıklandı ve 84 milyon civarında bir nüfusumuz var. Peki ama gerçek nüfusumuz bu mu? Oraya baktığımız zaman bu nüfusun üzerine eklememiz gereken birtakım başka rakamlar da var. Mesela; İçişleri Bakanlığı’nın web sayfasına girerseniz, orada geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin sayısı 3 milyon 739 bin kişi olarak görülüyor. Buna bir de ikamet izni almış ve pek çok farklı ülke vatandaşını da eklemeliyiz. Bunların sayısı da 1 milyon 364 bin civarında. Türkiye’nin nüfusuna bunları da ekleyince nüfusumuz 90 milyona geliyor.

Peki şimdi Türkiye ile ilgili rakamları eğitim, sağlık hizmetleri, şunlar, bunlar… Hangi rakam üzerinden açıklayacağız. Sağlık Bakanı Koca, geçtiğimiz haftalarda bir rakam açıkladı. Suriyeli mültecilere 97 milyon poliklinik hizmeti verilmiş. 2.6 milyon ameliyat hizmeti verilmiş. Şimdi hepimiz biliyoruz ki gelen Suriyeliler gelir düzeyi son derece düşük insanlar. Çok büyük bir ihtimalle bu hizmetlerin hepsi kendilerine parasız olarak verildi. O nedenle diyorum ki; artık Türkiye’nin nüfusunu 84 milyon üzerinden değil, 90 milyon üzerinden hesaplamamız lazım. Peki bu takdirde Türkiye’de kişi başına düşen gayr-i safi milli hasıla gelir ne kadar? Hala 8 bin 9 bin dolar mı? Yoksa 6 bin dolarlar civarında mı? Bütün bunları dikkatle incelemeliyiz. Çünkü hepimizin kişisel refah düzeyi bakımından da etkili rakamlar bunlar.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir