Moda devine Putin çağrısı

Putin’in savaşı savunduğu mitinginde giydiği 10 bin 500 sterlinlik (206 bin TL) montun üreticisi olan İtalyan markası Loro Piana’ya Rus lideri kınaması için çağrı yapıldı.
Moda devine Putin çağrısı

Dünyadaki duyarlı kamuoyu, savaş ve barış konusunda artık kimsenin tarafsız kalmasını istemiyor. İşte İtalyan moda devi Loro Piana’ya yönelik çağrı bunun son bir örneği… Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde Kırım’ın ilhakının yıl dönümü nedeniyle savaş yanlısı bir miting düzenledi. Putin bu mitingte İtalyan lüks markası Loro Piana’dan fiyatı 10 bin 500 sterlin (206 bin TL) olan bir mont giydi. İşte Loro Piana markasına sahip modaevine bu nedenle Putin’i kınaması için çağrı ve hatta baskı yapılıyor. Moskova merkezli radyo muhabiri Karine Orlova’nın başlattığı ve Loro Piana’yı Putin’i kamuoyunun önünde kınamaya çağıran bir dilekçeye dün sabah itibarıyla 1300 kişi imza attı.

‘TARAFIMIZ BELLİ’

Sosyal medyada pek çok kişi de Putin’in Rusya’da bir vatandaşın ortalama yıllık maaşından 2 kat fazla fiyatı olan montu giymesine tepki gösterdi. Markanın başkan yardımcısı Pier Luigi Loro Piana’ysa Rus liderin montu giymesinin “insani bakış açısına göre biraz utanç yarattığını” söyledi. Piana, “Bizim hangi tarafta olduğumuz gayet açık. Ukraynalılar tüm manevi desteğimizi alacak” dedi. Lüks markalardan oluşan LVMH şirketinin bir parçası olan Loro Piana, bu ayın başlarında işgale tepki olarak Moskova ve St. Petersburg’daki mağazalarını kapatmıştı.

‘ŞEHRAZAT’TA ALTINDAN TUVALET KÂĞIDI TUTUCUSU

Toplam serveti bilinmemekle birlikte, 200 milyar dolarlık varlığıyla dünyanın en zengini olduğu öne sürülen Rusya lideri Putin’e ait olduğu iddia edilen “Şehrazat” adlı yat halen İtalya’da demirli bulunuyor. İtalya’nın 6 güverteye sahip 750 milyon dolarlık yata, Putin’e ait olduğu resmiyet kazanmaması nedeniyle henüz el koymadığı belirtiliyor. İngiliz “The Sun” gazetesi de yatta dans pistine dönüşen havuz, devasa ev sineması ve altından tuvalet kağıdı tutucusu bile bulunduğunu yazdı. Öte yandan İtalya’da alıkonulan yata, Putin’e ait olduğu resmiyet kazanırsa el konulacağı bildirildi.

BABASI YÜZÜNDEN İŞLERİ BOZULDU

Rus lider Putin’in doktor olan en büyük kızı Maria Vorontsova’nın (36) Rusya’nın St. Petersburg kentinde süper modern bir tıp merkezi açma planlarının, babasının Ukrayna’ya saldırmasının ardından iptal olduğu iddia edildi. Kremlin’deki yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle Rusya’ya girişi yasaklanan The Insider’ın sürgündeki editörü Roman Dobrokhotov tarafından gündeme getirilen iddiaya göre, Vorontsova, tıp merkezine Avrupa’dan hastaları ve Basra Körfezi ülkelerinden zengin şeyhleri çekmeyi planlamıştı. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması nedeniyle batının uyguladığı yaptırımların ardından bu planın iptal olduğu belirtilirken, Vorontsova’nın eşi, Hollandalı iş insanı Jorrit Faassen’den de ayrıldığı öne sürüldü. Öte yandan Putin’in sevgilisi, olimpik jimnastikçi Alina Kabaeva (38) ve 4 çocuğunu, Ukrayna’yı bombalarken bu ayın başında İsviçre’deki bir dağ evine gönderdiği düşünülüyor. İsviçre’de de Kabaeva’nın sınır dışı edilmesinin istendiği dilekçeye 63 binden fazla kişi imza attı.

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio