Prens William, Jamaika konuşmasında kölelik konusunda derin üzüntüyü dile getirdi

Cambridge Dükü, Jamaika’da bir akşam yemeğinde yaptığı konuşmada kölelik konusundaki “derin üzüntüsünden” bahsetti.Cambridge Dükü Jamaika Genel Valisi tarafından verilen bir akşam yemeği sırasında bir konuşma yapıyor

Prens William, köleliğin iğrenç olduğunu, “asla olmamalıydı” ve “tarihimizi sonsuza kadar lekeleyeceğini” söyledi.

Daha önce, adanın başbakanı Andrew Holness, müstakbel krala ülkesinin bağımsız bir ülke olarak hedeflerini sürdürmeyi planladığını söyledi.

Karayip turunun beşinci gününde dük ve düşes ayrıca bir hastane ve okulu ziyaret etti.

Jamaika Genel Valisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen bir akşam yemeğinde konuşan Prens William, adanın “onu çok özel kılan” ruhunu övdü ve Birleşik Krallık’ın kölelikteki rolüne değindi.

“Acı derinlere inerken, Jamaika geleceğini kararlılık, cesaret ve metanetle şekillendirmeye devam ediyor” dedi.

Prens, Kraliçe’nin ülkeye derin bir sevgi beslediğini de sözlerine ekledi ve Jamaikalılardan büyükannesine Platinum Jübile yılında duydukları sevgiyi duymaktan çok etkilendiğini söyledi.

‘Üzüntü’, ‘özür’ değildir. Bazıları bu konuda hayal kırıklığına uğrayacaktır. Ama ‘üzgünüm’ farklı bir büyüklük mertebesi olurdu, beraberinde sorumluluğu kabul etmeyi ve mali tazminat sorununu açmayı da getirirdi.

Prens William’ın o kadar ileri gitmemiş olması pek şaşırtıcı değil. Bu kraliyet için değil, hükümet için bir iş olurdu.

Akşam erken saatlerde Kingston’daki Emancipation Park’ta Jamaikalılarla konuştuğumda, kölelik hakkında çok fazla düşünce vardı ama öfke konusunda çok az şey vardı.

Acıdan söz ediliyordu, ama aynı zamanda bu Jamaika neslinin sömürge yönetimi sırasında plantasyon sahipleri tarafından sömürülen nesillerden çok uzak olduğunun kabulü de vardı. Genç bir kadın, özürü hak edenlerin o zaman acı çekenler olduğunu söyledi.

Bu, Karayip turunun özellikle politik bir parçası oldu. William konuşmasıyla İngiltere’nin Jamaika’daki geçmişiyle ilgili bazı sorunları ele almaya çalıştı.

Ancak başbakan, gerçek anlamda bağımsız bir Jamaika’da Kraliyet Ailesinin geleceği hakkında büyük bir soruyu gündeme getirdi.

Jamaika’da Kraliçe’nin devlet başkanı olarak görevden alınması yönünde çağrılar yapıldı ve kraliyet ziyareti, monarşiyi köle ticareti için tazminat ödemeye çağıran gösterilere sahne oldu.

Jamaika’yı cumhuriyet yapma platformunda kampanya yürüten Bay Holness, düke “çözülmemiş” sorunlar olduğunu söyledi, ancak kraliyetlerin varlığının bu sorunların ele alınması için bir fırsat verdiğini söyledi.

Jamaika’nın “devam ettiğini” söyledi ve ekledi: “Kalkınma hedeflerimize kısa sürede ulaşmayı ve bağımsız, gelişmiş, müreffeh bir ülke olarak gerçek hırslarımızı ve kaderimizi yerine getirmeyi amaçlıyoruz.”

Jamaika Başbakanı Andrew Holness (solda) daha önce Cambridge Dükü’ne “çözülmemiş” sorunlar olduğunu söyledi.
Cambridge Dükü ve Düşesi Guillermo (sağda) ve Catalina (solda), kurtarılmış çocukların fotoğraflarının yer aldığı "Küçük Kahramanlar" başlıklı bir paneli gözlemliyorlar.
Kraliyet çifti turları sırasında Spanish City’deki bir hastaneyi ziyaret etti
Cambridge Düşesi, Jamaika, Kingston'daki Shortwood Teacher's College'ı ziyaret etti
Cambridge Düşesi, Kingston’daki Shortwood Teacher’s College’daki öğrencilerle konuştu

Geçen yıl Barbados , Galler Prensi’nin katıldığı bir törenle Kraliçe’yi devlet başkanı olarak resmen görevden aldı .

Bu vesileyle yaptığı konuşmada Prens Charles, Jamaika’daki kendi konuşmasında oğlunun atıfta bulunduğu “köleliğin korkunç vahşetini” kabul etti.

Raheem Sterling, Jamaika maçı için William’a katıldı

William ve Kate Belize’de dans edip çikolata deniyor

Çarşamba günü erken saatlerde, düke eşi Cambridge Düşesi Catherine de İspanyol Şehir Hastanesi ve Shortwood Öğretmenler Koleji’ni ziyaret etmek için katıldı ve burada personel ve öğrencilerle tanıştılar.

Hastanede dük, hem kendisinin hem de karısının üç Kovid aşısı aldıklarını açıkladı ve personelden akıl sağlıklarına dikkat etmelerini istediği için “tam bir kahraman” olarak nitelendirdi.

Ayrıca, düşesin bir sürüş simülatöründe becerilerini test ederken kocasını yoldan çıkardığı Montego Körfezi yakınlarındaki Karayip Askeri Teknik Eğitim Enstitüsü’nü de ziyaret ettiler.

Dük konuşmasında, çiftin Jamaika’da daha fazla zaman geçirmeyi dilediklerini ve çocuklarıyla birlikte geri dönmeyi umduklarını söyledi.

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio