Avrupa şampiyonu İtalya, Palermo’daki play-off maçında Kuzey Makedonya

Aleksandar Trajkovski 92. dakikada boşta kalan topu aldı, ileri sürdü ve alan dışından sansasyonel bir galibiyet attı.

Gol, Kuzey Makedonya yedek kulübesinde çılgın kutlamalara yol açarken, İtalya’nın oyuncuları ve teknik direktörü ev sahibi taraftarlarının önünde diz çöktü.

Bu, İtalya’nın art arda ikinci bir Dünya Kupası’na katılma hakkı elde edemediği anlamına geliyor ve Azzurri’nin en az 12 yıl boyunca futbolun gösterişli etkinliğinde yer almasını sağlıyor.

İtalya play-off şokunun ardından ‘yıkıldı ve ezildi’

Roberto Mancini’nin takımının en büyük zaferlerinden birini kutlamasının üzerinden sadece sekiz ay geçti – turnuvaya yabancı olarak kabul edilirken Wembley’de İngiltere’yi yenerek Euro 2020’yi kazandı.

Ancak şimdi, gruplarında İsviçre’yi ikinci olarak bitirdikleri, sekiz maçın dördünü kazanıp dördünü beraberlikle tamamladıkları, daha önce yenilmedilerse, ayrı bir Dünya Kupası eleme kampanyasının bedelini ödediler.

Beklendiği gibi İtalya Perşembe günü topa hakim oldu, ancak kararlı Kuzey Makedonya savunmasını geçemedi ve 32 denemeden hedefe beş atış kaydetti.

Dünyada 67. sırada yer alan ziyaretçiler, Türkiye’yi 3-1 yenen Portekiz’e karşı oynadıkları play-off finaliyle defansif gösterileriyle ödüllendiriliyor.

Kuzey Makedonya, Euro 2020’ye katılmadan önce bir Euro veya Dünya Kupası’na hiç ulaşmadığı için art arda turnuvalara 90 dakika uzaklıkta.

Dört kez Dünya Kupası kazanan dünyada altıncı sırada yer alan İtalya, Kasım ve Aralık aylarında Katar’da yapılacak etkinlikleri uzaktan izleyecek.

İtalya v Kuzey Makedonya – olduğu gibi

2022 şoku

Oyuncuların tünelden çıkması ve milli marşların çalınması İtalya için rutin bir zafer olarak algılandı.

Kıdemli süperstarlar Giorgio Chiellini ve Portekizli Cristiano Ronaldo’nun play-off finalinde karşılaşmasının ağızları sulandıran umutları büyük görünüyordu.

Ama rutinden başka bir şey değildi.

Mancini’nin cephesi parlak başladı ve Marco Verratti onları ayakta tuttu, ancak topa sahip olmalarını kesin fırsatlara dönüştürmek için mücadele ettiler.

Kuzey Makedonya bir savunma oyunu planıyla İtalya’ya geldi ve Visar Musliu bir Domenico Berardi volesinin tüm gücünü kasığında yakalarken, her şeyi topun önüne attılar.

Berardi, İtalya için nadir bulunan parlak bir kıvılcımdı, ancak bir an için kalesini korumasız bırakan Kuzey Makedonya kalecisi Stole Dimitrievski tarafından topa sahip olma bahşedildiğinde, Sassuolo forvet topu ayağından tam zamanında çıkaramadı ve fileye yuvarladı.

Berardi’nin hareketinin nihai ürün olmadan bir tehdit olduğunu tekrar kanıtladığı için bu tema ikinci yarıya kadar devam etti.

Gol vuruşunu alanın hemen dışına kolayca yuvarlarken, sadece kalecinin yenmesi gereken çabayı barın üzerinden atabilirdi.

Kuzey Makedonya 90 dakika boyunca sadece %34 topa ve dört şuta sahipti, ancak maçın gidişatına karşı şanslarını klinik olarak değerlendirdiler.

İtalyan yarı sahasında top yukarı sekerken, eskiden Palermo forması giyen Trajkovski, iki mavi gömleğinin üzerinden topa vurdu ve Gianluigi Donnarumma’nın kalesine doğru yola çıktı.

Paris St-Germain kalecisinin 90 dakika boyunca yapacak neredeyse hiçbir şeyi yoktu, ancak Trajkovski’nin köpüren çabasına tepki veremeyecek kadar yavaştı ve alt köşeye yerleşti.

Finalde Avrupa şampiyonu olarak İtalya’nın selefleri ile karşılaşan Kuzey Makedonya için yolculuk henüz tamamlanmadı, ancak bu tartışmasız play-off’ların üzüntüsü.

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir