Burak Yılmaz Milli Takım kariyerini noktaladı

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Portekiz’e deplasmanda 3-1 mağlup olarak Dünya Kupası’na katılma şansını kaybetti.

Burak Yılmaz Milli Takım kariyerini noktaladı

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 15’inci dakikada Otavio, 42’nci dakikada Jota ve 90+4’üncü dakikada Matheus Nunes kaydetti. Milli takımın tek golü ise 65’inci dakikada Burak Yılmaz’dan geldi. Burak Yılmaz, 85’inci dakikada bir de penaltı atışından yararlanamadı.

Maç sonunda Milli Takım’ı bıraktığını açıklayan Burak Yılmaz, “Böyle bir maçtan sonra bırakmak istemezdim ama bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu formayı şerefle, namusla taşıdığımı düşünüyorum. Hocalarıma teşekkür ederim. Benden bu kadar. Duyguyla bırakmadım. Ekstrem, inanılmaz durumlar olursa o zaman yardımcı olurum. Artık bir bayrak değişimi olması gerekiyor. Ülkemiz, genç arkadaşlarımız açısından.” ifadelerini kullandı.

Maçta penaltıyı kaçıran Burak Yılmaz, bitiş düdüğüyle gözyaşlarına boğuldu. Stefan Kuntz maç sonunda, “Burak’a, ‘Gurur duymalısın çünkü bu takımın kaptanısın’ dedim. Letonya karşısındaki penaltısı olmasa, bu takım burada olmazdı. Bazen de şansa ihtiyacınız olur.” dedi.

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir