Netflix patronu Scott Stuber, Oscar’ın en iyi film ödülünün rüya olacağını söyledi

Netflix’ten Scott Stuber, The Power of the Dog’s Jane Campion’ı Yönetmenler Birliği Amerika Ödülleri’nde alkışlıyorScott Stuber (arkada) The Power of the Dog's Jane Campion ve Jesse Plemons'ı bu ayın başlarında Amerika Yönetmenler Birliği Ödülleri'nde alkışlarken

Bir yayın hizmeti, Pazar günü ilk kez Oscar’larda en iyi filmi kazanabilir ve Netflix’in küresel film başkanı Scott Stuber bunun “rüya” olacağını söylüyor.

Stuber, İngiltere’deki ilk yayın röportajında ​​”Hepimiz bunu isteyerek büyüdük” diyor. “Hepimiz o umut ve hayalle odaya giriyoruz. Sınıfının en iyisi olarak kabul edilecek bir film yapabilir misin?”

Bir zamanlar bloktaki yeni çocuk olan Netflix, bu yılki Akademi Ödülleri’nde diğer tüm stüdyolardan daha fazla 27 Oscar adaylığına sahip. 1920’lerin Montana’sında geçen, birbiriyle savaşan iki kardeşin hikayesi olan Köpeğin Gücü, en iyi film seçilecek filmlerin başında geliyor.

Yönetmeni Jane Campion da en iyi yönetmen dalında aday gösterildi ve yıldızları Benedict Cumberbatch, Kodi Smit-McPhee, Jesse Plemons ve Kirsten Dunst oyunculuk ödüllerine aday.

Kodi Smit-McPhee ve Benedict Cumberbatch, Köpeğin Gücü'nde
Kodi Smit-McPhee ve Benedict Cumberbatch, The Power of the Dog için Oscar’a aday

Netflix, Roman, Mank ve The Irishman için önceki adaylıklarına rağmen hiçbir zaman en iyi filmi kazanamadı. Bu yıl, Coda filmi de büyük beğeni toplayan başka bir akış devi Apple’ın rekabetiyle karşı karşıya.

Genellikle Hollywood’un en etkili adamı olarak tanımlanan Stuber bana şunları söyledi: “Gerginim. O odada ne olacağını asla bilemezsin. Heyecan verici olurdu, heyecan verici olurdu, umarım biz oluruz. kim kazanır. Ama değilse, biz iyiyiz.”

Hollywood’un göbeğinde, Pazar günü Akademi Ödülleri’ne ev sahipliği yapacak Dolby Theatre’dan sadece bir mil uzakta, pırıl pırıl yeni Netflix ofislerinden birinde konuşuyorduk. Film endüstrisinde devrim yaratan bir yayıncı için uygun bir yer.

Yönetmen Campion heyecan verici Hollywood dönüşünde

Cumberbatch, kadın düşmanı oynamanın zorluğuna karşı

Televizyon programcılığına başladıktan sonra Netflix, yedi yıldan daha kısa bir süre önce orijinal filmler yapmaya başladı. Stuber, 2017 yılında daha geleneksel bir kalıptan bir stüdyo olan Universal’dan katıldı.

Misyonu, Netflix’e harika hikaye anlatımı ve ünlü yönetmenler getirmek ve yayıncıyı diğerlerinden film lisanslarken önceki iş modelinden daha ileriye taşımaktı.

Alfonso Cuaron, Martin Scorsese ve Spike Lee gibi yönetmenlerin yanı sıra Campion’u kendine çekti, ilk başta çekinceleri olmasına rağmen. “Yeni olduğunuzda, her zaman şüphecilik vardır” diyor.

“Tamam, büyük bir işim var, yeni bir stüdyonun başındayım, herkesi aramama izin verin. Ve birçok insan ‘Hayır’ diyebilir ve ‘Oh gerçekten, ama biz’ diye düşündüm. arkadaş olduk ya da o filmi ya da o filmi yaptık.’ Ve bu beni biraz şok etti.”

Molly Sims ve Scott Stuber, Alfonso Cuaron ve 2019'daki üç Oscar'ı ile
Alfonso Cuaron’un Roma’sı 2019’da üç Oscar kazandı – ancak en iyi film değil

Birçok film yapımcısı şimdi görüşlerini değiştirdi ve en son imza, şirketi Netflix ile çok yıllı bir anlaşmaya sahip olan Steven Spielberg.

Stuber, 50 milyon dolar ile 70 milyon dolar (38 milyon sterlin – 53 milyon sterlin) arasında değişen “gerçekten müthiş bir gerilim filminden” ve önümüzdeki birkaç ay içinde yüz milyonlarca dolara mal olacak bir “büyük filmden” bahsettiklerini söylüyor. “Bir gün onu bizim için kamera arkasına almayı umuyorum” diyor.

Spielberg bir keresinde yayın hizmetleri tarafından yapılan filmlerin Oscar’lara girmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Ne değişti?

Stuber, yönetmenin yalnızca “bu yeni dağıtım modelleri ne olursa olsun, özünde film işini korumaya çalıştıklarından emin olmaya” çalıştığına inanıyor.

“Keşke sinemadaki Cuma gecesi benim 19 yaşımdaki kadar önemli olsaydı, bu değişiyor çünkü video oyunları, telefonlar ve TikTok var, ama gerçekten yapmamız gereken film işini korumak.”

Ama Netflix bunu yapıyor mu? Bazıları Netflix ve yayıncı rakiplerinin, filmleri hizmetlerine başlatmadan önce sinemalarda yeterince platform vermeyerek sinemayı öldürdüğünü iddia ediyor.

Cumberbatch daha önce Netflix’i The Power of the Dog’un Netflix’te yayınlanmasından sadece birkaç hafta önce sinemalarda verdiği kısa tiyatro penceresi nedeniyle eleştirmişti. Vanity Fair’e “David’i öldüren Goliath için çalışıp çalışmadığını” sorguladığını söyledi.

Scott Stuber, Don't Look Up'tan Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio ve Meryl Streep ile
Netflix ayrıca Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio ve Meryl Streep’in başrollerini paylaştığı Don’t Look Up filmiyle en iyi film dalında aday gösterildi.

Stuber, filmin 2.000’den fazla sinemada gösterildiğine ve birçok sinemada yayınlanırken kaldığına dikkat çekiyor. Netflix, Campion gibi yönetmenlere filmlerini büyük ekranda izleme seçeneği sunarken aynı zamanda onları ev izleyicisine de getirmek istediğini söylüyor.

Ayrıca filmlerin yalnızca sinemalarda gösterilmesi için daha uzun pencerelere açık görünüyor. “İşe yaramasını istiyoruz, bu filmlerin büyük ve derin yollardan önemli olmasını istiyoruz. En iyi izleyici kombinasyonunu elde etmeye çalışıyoruz. Netflix’teki izleyiciyi düşünün. O filmin izleyicisinin boyutu, filme kıyasla çok büyük. [sadece sinemalarda] olurdu.”

Netflix’in 190 ülkede 200 milyondan fazla abonesi var. Netflix’in sinemayı öldürdüğü fikrine gelince? “Onu seven biri için bu korkunç olurdu.”

Stuber hala filmlerin en iyi “büyük ekranda ya da evdeki büyük ekranda” izlendiğini düşünüyor ve bunun böyle kalacağına inanıyor. Filmin geleceğine ilişkin tahmini, akış talebi nedeniyle film serilerinin çıkış tarihleri ​​arasında daha az zaman olacağı yönünde.

18 Oscar gerçeği, anekdot ve olası rekor kıranlar

Oscar yarışındaki en iyi 16 film hakkında bilgi edinin

Oscar 2022: Adayların tamamı

“Birisinin iki büyük Star Wars filmi çektiğini göreceksiniz ve aralarında iki yıl yerine altı ay olacak ve sanırım birinin büyük bir film çektiğini ve ardından hızla sekiz ila 10 bölümlük bir dizi dizisine sahip olduğunu göreceksiniz. . Böylece o hikayeyi seven izleyiciler onu daha sonra çok hızlı bir şekilde görebilecekler.”

TikTok nesline gelince, “Onların filmleri hala sevdiklerinden emin olmak şart” diyor.

Netflix, bu yıl için yaklaşık 90 orijinal filmi duyurdu ve şu anda İngiltere’de çekimleri devam eden Wonder Woman Gal Gadot’un başrolde olduğu Heart of Stone dahil sekizi yapım aşamasında. Enola Holmes 2, Netflix’in varlığını ikiye katladığı Surrey’deki Shepperton Stüdyoları’ndaki çekimleri de yakın zamanda bitirdi.

Stuber, İngiltere’nin sanatı, hikaye anlatımı, işçiliği ve yetenek seviyeleri nedeniyle “dünyada film yapmak için harika yerlerden biri” olduğunu söylüyor.

“Bütün bu dağıtım modellerini ve birlikte nasıl çalıştıklarını anladığımız için filmde cesur bir on yıla” girdiğimize inanıyor.

“Dünya çapında yeni sesler için harika bir zaman olacak” ve yeni nesil Campions, Spike Lees ve Scorseses’i bulacağımızı söylüyor.

Amacı, Daniel Day Lewis’i Netflix’e götürmek. “Bence olağanüstü biri ama emekli oldu,” diye yakınıyor. Stuber aynı zamanda büyük bir Denzel Washington hayranı. “Hayalim ikisini bir filmde bir araya getirmekti.

“Ama bu rüya gerçekleşmeyecek, o yüzden umarım Denzel’i alabilirim.”

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir