Bitcoin’e bahar geldi… Devamı var mı?

Kripto para piyasasına bahar havası geldi gibi… Lider kripto para birimi BTC / USD paritesinde teknik anlamda haftaya oldukça olumlu bir başlangıç yaptı. Fiyatların önemli direnç bölgelerinin üzerinde oluşması dikkat çekiyor…

Yaşanan son yükselişle birlikte haftalık bazdaki grafikte Bollinger bandının orta eğrisinin üzerine çıkılması paritedeki yukarı hareketi yine teknik anlamda tetikleyecek öneme sahip. Bu teknik veri oldukça önemli. Yazıyı yayına hazırladığımız sırada Bollinger bandının orta eğrisi 44 bin 577 dolar seviyesine denk geliyordu.

Şu an için 45 bin – 47 bin dolar bandı takip edilecek. Bu bandın üzerinde kalınması ve bu bant üzerinde hacimli kapanışlar gerçekleşmesi paritede 48 bin – 49 bin seviyeleri ara direnç noktaları olmak üzere 52 bin dolarlı seviyelerin hedeflenmesini sağlayabilir.

Bu nokta belirleyici olacak

Daha önceki yorumlarımızda belirttiğimiz gibi 52 bin dolar seviyesi yükselişin devamı açısından oldukça önemli. Zira bu noktanın hacimli kırılarak destek noktası haline getirilmesi, paritede yeni bir yükseliş trendinin başlayabileceğine yönelik çok önemli bir sinyal olacak. Yani o çok beklenen ve istenen boğa piyasasına, orta ve uzun vadeli yükseliş trendine yönelik önemli sinyal olacak 52 bin dolar direncinin kırılması… Bu noktaya yani 52 bin dolar seviyesinin geçilmediği yükselişleri tamamen tepki yükselişi olarak adlandırabiliriz.

Olası geri çekilmelerde ise şu an için 45 bin 500 – 46 bin dolar bandı destek noktası konumunda.

Ancak şunu bir kez daha hatırlatalım; her ne kadar şu an için teknik veriler, göstergeler yukarı yönün bir miktar daha ağır bastığını gösterse de piyasada belirleyici unsurun hala jeopolitik ve ekonomik riskler olduğu unutulmamalı…

Yükselişin devamı için bu iki kanattan en azından olumsuz bir açıklama gelmemesi, negatif bir gelişme olmaması şart… Zira pariteler özellikle Nisan 2021 tarihinden beri oldukça kırılgan bir yapıya büründü ve bu dönemden sonra haber ve gelişme odaklı hareket etmeye başladı… Dikkat!

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir