Will Smith, Oscar tokatının ardından Chris Rock’tan özür diledi

Will Smith, Oscar’da kendisine tokat attıktan sonra, davranışının “kabul edilemez ve affedilemez” olduğunu söyleyerek Chris Rock’tan özür diledi.

Bir açıklamada, “Senden herkesin önünde özür dilemek istiyorum, Chris,” dedi. “Çizgiyi aştım ve yanılmışım.”

Bu, Oscar film akademisinin Smith’i olayla ilgili olarak kınaması ve resmi bir inceleme açıklamasından sonra geldi.

Yıldız, oyuncunun eşi Jada Pinkett Smith hakkında bir şaka yapmasının ardından sahnede Rock’ın yüzüne tokat attı.

Rock, saç dökülmesi durumu alopesisinin bir sonucu olarak Pinkett Smith’in traş edilmiş kafasına nişan almıştı.

Kısa bir süre sonra Smith, King Richard’da tenis efsaneleri Venus ve Serena Williams’ın babasını oynadığı için kariyerinin ilk Oscar’ını aldı.

Smith, Instagram’a yaptığı açıklamada, “Şiddetin tüm biçimleri zehirli ve yıkıcıdır” dedi.

“Dün geceki Akademi Ödülleri’ndeki davranışım kabul edilemez ve affedilemezdi. Pahasına yaptığım şakalar işin bir parçası, ancak Jada’nın tıbbi durumuyla ilgili bir şaka benim için çok fazlaydı ve duygusal olarak tepki verdim.”

Smith, “çizgiyi aştığını” belirterek doğrudan Rock’tan özür diledi. Akademiden ve Williams ailesinden de özür diledi.

“Davranışımın, aksi takdirde hepimiz için muhteşem bir yolculuk olan şeyi lekelediği için derinden üzgünüm” diye yazdı.

1px şeffaf çizgi

Smith’in özür dilemesinden önce, Oscar’ların arkasındaki organizasyon bir açıklamada Smith’in “eylemlerini kınadığını” söyledi.

“Olay hakkında resmi bir inceleme başlattık ve Tüzük, Davranış Standartları ve Kaliforniya yasalarına uygun olarak daha fazla eylem ve sonuçları araştıracağız” dedi.

Steven McIntosh, Los Angeles’ta eğlence muhabiri

Chris Kaya
Bazıları Rock’ın Jada’dan da özür dilemesini önerdi, ancak birçoğu dalga geçmenin komedyenlerin işi olduğunu savunuyor

Will Smith ve halkla ilişkiler ekibi, özrünün kariyerini ve Akademi ile olan ilişkisini kurtarmaya ve Pazar gecesi meydana gelen tartışmayı çevreleyen tanıtım ateşini söndürmeye yeterli olacağını umacaklar.

İfadesi son derece dikkatli bir şekilde yazılmıştır. Smith, diline dikkat ederek, mazeret göstermeye çalışmadan neden böyle tepki verdiğini açıklıyor.

Ancak özrü, bu hikayenin bittiği anlamına gelmez. Her şeyden ayrı olarak, Rock sonunda herkese açık bir şekilde yorum yapmak zorunda kalacak. Şimdiye kadarki işaretler, bölümü iyi bir mizahla silmeyi planladığını gösteriyor.

Komedyen polise şikayette bulunmayı reddetti ve yumruktan sonra sahne arkasında şaka yaptığı bildirildi: Smith’in boksörün biyografisindeki rolüne atıfta bulunarak “Muhammed Ali’ye sadece o zaman vurulursunuz ve bir çizik bile bırakmaz”. .

Ancak yumrukla ilgili manşetler sonunda solmaya başlasa bile, Pazar günkü olaylar önümüzdeki yıllarda ilgili olanları takip edecek. Herhangi bir gazetecinin ya da sohbet programı sunucusunun yeni bir filmin fişini çekerken, konuyu gündeme getirmeden ikisinden biriyle röportaj yapması imkansız olurdu.

 

Bu arada, Akademi Yönetim Kurulu’nun Smith’e karşı başka bir işlem yapılıp yapılmayacağını görüşmek üzere Çarşamba günü toplanacağı bildiriliyor.

Bazıları Oscar’ının iptal edilebileceğini öne sürmüştü, ancak bu pek olası değil. Akademi üyeliğinin askıya alınması gibi daha yumuşak bir yaptırım almaya devam edebilir, ancak özrünün ardından bu daha az olası olabilir.

Kesin olan tek bir şey var – dünya çapında bu hikaye için iştah yüksek ve hayranlar bundan sonra nereye gideceğini görmekle ilgilenecekler.

Rock’ın şakası, Demi Moore’un ciddi bir vızıltı ile başrol oynadığı 1997 filmi GI Jane’e atıfta bulundu.

Pinkett Smith bu yoruma gözlerini devirdi, bu sırada Smith başlangıçta Rock’a doğru yürürken sahnede görülmeden önce gülüp ellerini çırptı.

Komedyen olayın hemen ardından sersemlemiş görünüyordu, ancak izleyicilere şunları söyledi: “Bu, televizyon tarihinin en büyük gecesiydi.”

Jada Pinkett Smith
Rock, Jada Pinkett Smith’in GI Jane’e benzediğini öne sürerek Smith’in öfkeli bir tepki vermesine neden oldu.

Los Angeles Polis Departmanı daha sonra Variety’ye Rock’ın olayın ardından “polis raporu vermeyi reddettiğini” söyledi.

Olaydan sonra Rock, sahnede olmasının nedeni olan en iyi belgesel ödülünü verdi.

Henüz ne olduğu hakkında daha fazla yorum yapmadı.

Kısa süre sonra Kral Richard için en iyi erkek oyuncu Oscar’ını kabul eden Smith, Richard Williams’ın “ailesinin şiddetli bir savunucusu” olduğunu ve kendisinin hayatında “insanları sevmeye ve insanları korumaya” çağrıldığını söyledi.

“Sanat hayatı taklit eder” dedi. “Çılgın babaya benziyorum, tıpkı Richard Williams hakkında söyledikleri gibi. Ama aşk sana çılgınca şeyler yaptırır.”

Akademinin onu geri davet etmesini umduğunu söyleyerek bitirdi.

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir