Liderlerin iki dudağının arasından çıkan o sihirli söz

Rusya‘nın Ukrayna‘ya 24 Şubat’ta başlattığı savaşın ardından taraflar dün İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi‘nde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın açılışında konuşma yaptığı müzakere toplantısı, gazeteci yazar Ertuğrul Özkök’ün de gündemin yer aldı. Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, umut yaratan anlaşma ihtimalinin dolar kurunun düşmesine neden olabileceğini söyledi.

Özkök, “Savaş için iki dudak çalışırsa iyi sonuç vermiyor ama aynı iki dudak bir barış için çalışırsa o zaman da iyi sonuçlar veriyor. işte liderlerin bu olaydan alması gereken en önemli derslerden biri bu” dedi.

Ertuğrul Özkök şu ifadeleri kullandı:

“Bir haftalık Dominik ve Miami yolculuğundan sonra dün Türkiye’ye döndüm ve bugün Türkiye’ye baktığım zaman tabi ki haklı olarak günün en önemli olayı dün Dolmabahçe Sarayı’ndan gelen fotoğraftı. Cumhurbaşkanı Erdoğan masanın başında sol tarafında Ukraynalı üyeler, sağ tarafında Rus üyeler ve dünyada umut yaratan hatta dolar kurunun düşmesine neden olacak kadar umut yaratan bir anlaşma ihtimalinin, umudunun doğması… Evet kabul edelim ki Türkiye bu konuda üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptı ve hak ettiği bir şekilde de o yaptığı işin şu anda dünyada karşılığını alıyor. Ancak bütün bunlar dünya ekonomisine nasıl döner onlar hala kafamızdaki sorular…

Şurası bir gerçek ki; Rusya bütün dünyaya şunu gösterdi: Bir ülke tek bir liderin ağzından, iki dudağından böyle tarihi kararlar alırsa bazen çok ağır bedeller ödemek zorunda da kalabiliyor. Savaş için iki dudak çalışırsa iyi sonuç vermiyor ama aynı iki dudak bir barış için çalışırsa o zaman da iyi sonuçlar veriyor. İşte liderlerin bu olaydan alması gereken en önemli derslerden biri bu. Hangi lider barış için çalışır, kendi toplumunda dünyada yani Atatürk’ün deyişiyle; ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesiyle çalışır, o ülkede o lider onun karşılığını halktan fazlasıyla alır.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir