Siyasetin nabzı artık pazarda atıyor

EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı‘nda oyuncu Beren Saat ve şarkıcı eşi Kenan Doğulu’ya ‘iklim elçisi’ plaketi verildi. Ankara’da düzenlenen geceye Saat ve Doğulu’nun konuşmaları damga vurdu. Konuşmasında, kadın hakları, eğitim düzeni, uygulanan müzik yasağı gibi konulara dikkat çeken çifte bir destek de gazeteci yazar Ertuğrul Özkök’ten geldi. Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Her iki sanatçı da Türkiye ile ilgili gerçekten hepimizin katılacağı cinsten eleştiriler getirdiler.” diyerek Beren Saat ve Kenan Doğulu’ya destek çıktı.

Doğulu ve Saat’in konuşmalarından örnekler veren Ertuğrul Özkök, siyasetin nabzının artık pazar yerlerinde attığını söyledi.

“EVET DOĞRU SÖYLÜYORSUN”

Ertuğrul Özkök konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Dün en ilgimi çeken haberlerden biri; Ankara’da yapılan EKO İklim Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı’nda yapılan bir konuşma oldu. Daha doğrusu iki konuşma. Konuşmayı yapanlar da Türk popunun önde gelen isimlerinden Kenan Doğulu ve Türk sinemasının önde gelen isimlerinden Beren Saat’ti. Her ikisi de benim çok takdir ettiğim sanatçılardı. Ve bu konuşma sırasında da her iki sanatçı da Türkiye ile ilgili gerçekten hepimizin katılacağı cinsten eleştiriler getirdiler. Tabi en önemlisi iklim değişikliği konusunda yapılanların eksikliğidir. Ama onun dışında mesela Beren Saat şunu söylüyor, diyor ki; biz ne zaman rahatsızlıklarımızı dile getirsek hemen köprülerden, yollardan bahsediyor bize diyor. ‘Yani köprülerin ve yolların bedeli bizim rahatsızlıklarımız, özgürlüklerimiz, adalet, insan hakları gibi şeylerden taviz vermek, vazgeçmek olabilir mi?’ anlamına gelen eleştirilerde bulunuyor.

Şimdi bu konuşmalarda benim dikkatimi çeken nokta şu oldu. Televizyonlarda her gün her gece bakıyorum en az altı kişi tartışıyor ve sadece salt siyaset. Ama görüyoruz ki böyle klasik siyasi konuşmalardan daha çok sanatçıların, insanların yaptığı konuşmalar platformuna doğru gitmeye başladı. Yani siyasetin nabzı artık pazar yerlerinde böyle toplumların herkesin kabullenebileceği… Ve rol model olan sanatçıların söylediklerinde de atmaya başladı. ‘Tartışmacıların bu noktaya dikkat etmelerinde de yarar var’ diye düşünüyorum. Ben, Beren Saat ve Kenan Doğulu’yu izlerken daha doğrusu okurken içimden hep katıldığımı, evet doğru söylüyorsun dediğimi de hatırlatayım.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir