Çocuklar bugünkü konumuz: Manda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük Özbekistan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde çiftçilerle yaptığı programda verdiği manda yoğurtlu tarife gelen yorumlara da yanıt veren Erdoğan, “Sanki Türkiye manda fakiri bir ülke. Anadolu’da benim insanım istediği marketten, istediği gibi her türlü yoğurdu bulabiliyor mu? Manda yoğurdunu da buluyor, koyun yoğurdunu da buluyor, keçi yoğurdunu da buluyor. Kaldı ki zaten evinde kendisi yapıyor. Onunla da kalmıyor, ondan her tür tereyağını da üretiyor” dedi.

Erdoğan’ın bu sözleri gazeteci yazar Ertuğrul Özkök‘ün gündeminde yer aldı. Hafta içi her gün ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden Number1 FM dinleyicilerine seslenen Özkök, “Keşke Türkiye’de siyasetin şu manda konusu gibi hepimizi böyle hafiften güldürecek, konuşturacak konularla geçiştirsek de şu kutuplaşma biraz azalsa” dedi.

Soruyu soran gazeteci Özkök ayrıca “O gazeteciyi gerçekten adını bulursam tebrik edeceğim.” diye belirtti.

“O YÜZDEN MANDAYI SEÇTİM”

Ertuğrul Özkök şu ifadelere yer verdi:

“Haftanın son çalışma gününe geldik ve çalışma haftasını güzel tatlı bir konuyla kapatalım. Bugünkü konumuz manda. Siyasi yorumumuzun konusu: Manda. İngilizcesi: Water buffalo… Türkiye’nin başka bölgelerinde camız ve dombay olarak bilinir. Su mandası, su bufalosu olarak da bilinir. Evet, neden bu konuyu açtım? Önce size sadeyi anlatayım. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan’da bir grup Türk gazetecisiyle bir sohbet yaptı. Sohbete tabi ki bütün Ukrayna, şu bu konular, dünyanın en ağır meseleleri, siyasetin en ağır meseleleri soruldu. Sonra bir gazeteci öyle bir soru sordu ki o gazeteciyi gerçekten adını bulursam tebrik edeceğim. Diyor ki gazeteci; ‘Efendim son günlerde yaptığınız manda yoğurdu tarifiyle ilgili yorumlar hakkında ne düşünüyorsunuz?’

Biraz önce Ukrayna sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı, aynı ciddiyetle cümlesine başlıyor: ‘Sanki Türkiye bir manda fakiri’ diyor. İlk cümlesi bu ve arkasından da Türkiye’de manda yoğurduyla ilgili bilgileri aktarıyor. Niye bu konuyu seçtim? Çünkü son zamanlarda televizyonlarda, orada, burada, medyada, Twitter’da siyaset öylesine artık sıradan, öylesine sıkıcı bir şekilde tartışılıyor ki inanın keşke Türkiye’de siyasetin şu manda konusu gibi hepimizi böyle hafiften güldürecek, konuşturacak konularla geçiştirsek de şu kutuplaşma biraz azalsa. O yüzden bugünün siyasi konusu olarak mandayı seçtim. Ve bu soruyu soran gazeteciyi de kutluyorum. Hepinize güzel bol manda yoğurtlu, Medine hurmalı ve arı ballı güzel güzel kestane balı olacak bir hafta diliyorum.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir