Konu Bergen değil Türkiye’nin kanayan yarası

Bergen filmindeki performansıyla adından söz ettiren Farah Zeynep Abdullah’ın filmden 40 milyon TL kazandığı iddiaları gündem oldu. Gösterime girdiği ilk günden bu yana gişe rekorları kıran filmde hem başrol hem de ortak yapımcı olan oyuncunun kazancı, gazeteci yazar Ertuğrul Özkök’ün de gündeminde yer aldı. Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde filmin gişesini değerlendiren Özkök, yüksek gişe rakamlarına sebep olarak Türkiye’deki kadına şiddeti gösterdi.

Özkök, “Tabi filmin bu kadar büyük başarı kazanması arkasında sadece Bergen gibi bir kişiliğin bulunması değil, aynı zamanda bu ülkede kadınlarla ilgili sorunların giderek büyümesinin yarattığı duygu da var.” diye konuştu.

Sesli köşesinde dün açıklanan enflasyon rakamlarını da hatırlatan Ertuğrul Özkök, “Yüzde 61’e gelmiş. Evet enflasyonun yüzde 61’e geldiği ve insanların geçim sıkıntılarının bu kadar yükseldiği bir dönemde bir filmin yaptığı bu gişe hasılatı ve topladığı seyirci gerçekten takdire şayan bir gelişmedir.” dedi.

Ertuğrul Özkök konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Haftanın ilk haberi Hürriyet’ten çarpıcı bir haber. Bergen filmini izleyen insan sayısı 5 milyona yaklaşmış. Tam rakamıyla 4 milyon 868 bin 250 kişi tarafından izlenmiş dün akşama kadar.  Ayrıca filmin gişe hasılatı da rekor seviyede. 142 milyon 836 bin lira gişe hasılatı elde etmiş ve buradan yapımcı ortak olarak filmin baş oyuncusu Farah Zeynep Abdullah’ düşen miktar da 40 milyon liraymış. Yani bir film oyuncusunun belki de bugüne kadar kazandığı en önemli paralardan bir tanesi bu. Tabi filmin bu kadar büyük başarı kazanması arkasında sadece Bergen gibi bir kişiliğin bulunması değil, aynı zamanda bu ülkede kadınlarla ilgili sorunların giderek büyümesinin yarattığı duygu da var.

Bakın yine bugün Esenyurt’ta bir yerden bir kadının dövülerek öldürüldüğü haberleri geliyor. Evet böyle bir dönemde bu filmin başarısı gerçekten Türkiye’de halkın artık hem sosyal sorumluluklar konusunda ne kadar bir yere geldiğini, aynı zamanda film endüstrimizin geldiği noktayı da gösteriyor. Çünkü bu rakam sadece Türkiye için değil, Fransa, Almanya, İngiltere için de gerçekten büyük sayılacak rakamlardır. Yani Fransa’da 5 milyon seyirciyi geçen film sayısı her yıl Fransa’da bir tane bile çıktığını zannetmiyorum. Yani en fazla bir tane çıkar. Evet böyle bir dönemdeyiz işte. Ekonomimiz de bu noktada. Ama bir yandan da bugün enflasyon rakamları açıklandı: Yüzde 61’e gelmiş. Evet enflasyonun yüzde 61’e geldiği ve insanların geçim sıkıntılarının bu kadar yükseldiği bir dönemde bir filmin yaptığı bu gişe hasılatı ve topladığı seyirci gerçekten takdire şayan bir gelişmedir.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir