Gözler Bitcoin’de… Ancak Ethereum’a dikkat!

Kripto para piyasasında yön tekrar yukarı dönmeye çalışıyor… Dünkü işlemlerde yükseliş trend çizgisinin altına sarkan lider kripto para birimi BTC / USD paritesi tekrar bu trendin üzerine çıkma çabası içerisinde.

Parite şimdi 47 bin dolar seviyesinin üzerine çıkıp bu noktayı destek seviyesi haline getirmeye çalışacak. Bunda başarılı olması ilk aşamada kuvvetli 48 bin 700 dolar direncine doğru hareketlenmeyi beraberinde getirebilir.

Ancak 47 bin dolar seviyesinin kırılamaması durumunda yeniden 46 bin 250 ve 45 bin 500 dolar desteklerinin görülme riski ortaya masada olacak. Özellikle 45 bin 500 dolar desteğine dikkat! Zira bu noktanın altında yapılacak kapanışlar paritede yakalanan kısmi olumlu havanın dağılabileceğine yönelik ilk işaret olabilir.

Ethereum’a dikkat!

Bunun dışında aslında Ethereum’daki harekete dikkat etmekte fayda var. Bilindiği gibi Ethereum ‘altcoinler’in lideri konumunda… Yani bu paritedeki hareket tek başına bir etken olmasa da altcoinlerin aşağı ya da yukarı hareketlerinde etkili bir anekdot.. Yani altcoin portföyüne sahipseniz, elinizde Ethereum bulunmasa bile bu paritedeki hareketleri takip edilmesi gerekiyor…

Şu an için haftalık bazda Bollinger bandının orta eğrisiyle birlikte 50 haftalık hareketli ortalamanın üzerinde oluşan fiyatlar teknik anlamda yukarı yönlü sinyaller olarak yorumlanabilir. Ancak paritenin hafta içerisinde en azından 3 bin 700 doları test etmesi gerekiyor. Bunun yanında 3 bin 500 dolar seviyesi üzerinde haftalık kapanış görülmesi de şart…

Bu veriler gerçekleşirse paritede 3 bin 700 dolar seviyesi ara direnç noktası olmak üzere ilk aşamada 4 bin dolarlı seviyelerin üzerine bir hareket başlayabilir. İşte bu olası hareket de altcoinlere pozitif etki yapacaktır… Dikkat!

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir