Bitcoin’de ‘kısmi’ tepki! Risk devam mı, tamam mı?

FED’in 50 baz puanlık faiz artırımı haberleriyle birlikte sert gerileyen ve 42 bin 740 dolar seviyesindeki destek noktasını test eden lider kripto para birimi BTC / USD paritesi bu noktadan gelen tepki alımlarıyla toparlanma çabasında.

Ancak paritenin hala 45 bin 500 dolar seviyesinin üzerine çıkamaması dikkat çekiyor. Zira belirli bir rahatlamanın gelebilmesi için 45 bin 500 seviyesinin üzerinde paritenin hacimli kapanışlar yaparak bu noktayı tekrar destek seviyesi haline getirmesi şart.

Böyle bir senaryonun hayata geçmesi tekrar 48 bin – 49 bin dolar bandının hedeflenmesini sağlayabilir.

Ancak aksi durumda yani 45 bin 500 dolar seviyesinin altında kalınması paritede yakalanan kısmi olumlu havanın dağılmasına neden olabilecek öneme sahip. Bu durumda da sırasıyla 42 bin 740 ve 41 bin 752 dolar desteklerini görülme riski masada olacak…

Bu 2 gelişmeye dikkat!

Teknik anlamda bu değerlendirmenin dışında önümüzdeki dönem kripto para piyasasında gündemde ye alması beklenen iki önemli gelişme var. Bunlardan ilki Rusya kaynaklı…

Bilindiği gibi Rusya, Ukrayna’ya saldırısı sonrası AB ve ABD tarafından ekonomik yaptırımla karşı karşıya kaldı. İşte bu yaptırımlardan en az şekilde zararla kurtulmak isteyen Rusya yüzünü kripto para piyasasına çevirmeye hazırlanıyor… Ülkü bu konuda Bitcoin ve kripto para madenciliğinin yasallaştırılması için birtakım düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor.

Nitekim Rusya’da Başbakan Mihail Mişustin Devlet Duması’nda kripto para birimleri ile alakalı yaptığı konuşmada Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin ödeme aracı olarak kabul edilmesine karşı olduğunu belirterek kripto para madenciliğinin ise araştırılabileceğini söyledi. Mişustin, “Kripto varlıkların bir ödeme veya para aracı olarak tanınmasına karşıyız. Ancak başta sabit sermaye olmak üzere yatırımı teşvik etmek için kripto para madencilik konusunu tartışabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Mehmet Çoban

Numberoone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir