Kendinize gelin Messi 60 yılda bir gelir

Spor Toto Süper Lig‘in 32. haftasında Kadıköy’de oynanan maçta Fenerbahçe, Galatasaray’ı 2-0 mağlup etti. Uzun bir sürenin ardından Galatsaray’a geri dönen Arda Turan ve son haftaların formda ismi Fenerbahçeli futbolcu Arda Güler, gazeteci yazar Ertuğrul Özkök’ün gündeminde yer aldı. Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden dinleyicilere seslenen Özkök, dün gece oynanan derbi karşılaşmasını ve iki Arda’nın durumunu ele aldı. Bugünkü konumuz iki Arda diye konuşmasına başlayan Ertuğrul Özkök, “Bu Ardalardan biri Galatasaraylı Arda. Ötekisi Fenerbahçeli Arda” dedi.

17 yaşındaki yıldız için tribünde açılan “Arda Güler, Türk Messi” yazılı pankarta atıfta bulunan Özkök, “Arda’ya daha bugünden, bu yaşından Messi payesi vermek, o çocuğun sırtına çok büyük bir yük yüklemek demektir” ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şunları söyledi:

“Bugünkü konumuz iki Arda. Yani anlayacağınız gibi konumuz futbol. Bir Fenerbahçeli olarak tabii ki mutluyum. Çünkü Fenerbahçe dün Kadıköy’de Galatasaray’ı 2-0 yendi. Bir Fenerbahçeli olarak da aşağı yukarı 3 yıldan bu yana ilk defa Kadıköy’de bu kadar coşkulu, bu kadar motive bir Fenerbahçe taraftarı gördüm. Ben de bir arkadaş grubuyla seyrettim maçı televizyondan ve aynı keyfi ekran başında ben de yaşadım. Ama sahada olmayı çok isterdim. Şimdi gelelim Ardalara… Bu Ardalardan biri Galatasaraylı Arda. Ötekisi Fenerbahçeli Arda. Biri; dün akşam sahada seyrettik. Yani Galatasaraylı Arda. Arda bu ülkenin yetiştirdiği Barselona’ya kadar gidebilmiş, en başarılı ve çok genç futbol hayatına başlamış oyuncularından bir tanesidir. Ama Arda ne yazık ki özel hayatını belli gereken disiplin içinde sürdüremediği için maalesef futbol hayatı da o kadar uzun olmadı. Dün sahaya çıkan Arda’ya baktık. Sakalları beyazlamış, kilo almış bir Arda’ydı ve belli ki artık onun futbol kariyerinin sonu daha şimdiden değil, dünden gelmişti bile.

Buna karşılık çok umut veren bir Arda var. Fenerbahçe’nin Arda’sı. Ancak beni dün Fenerbahçe taraftarlarından birinin taşıdığı bir pankart çok fena etkiledi ve endişelendirdi. ‘Arda Messi’ diyordu. Arda’ya daha bugünden, bu yaşından Messi payesi vermek, o çocuğun sırtına çok büyük bir yük yüklemek demektir. Unutmayın Guardiola’nın dediği gibi; her kuşakta bir Ronaldo çıkar ama Messi dediğiniz futbolcu ancak 50-60 yılda bir geliyor. Dolayısıyla Arda’ya daha bugünden taşımayacağı böyle ağır yükler yüklerseniz, o çocuğun geleceğini çok büyük bir yük altında gelişmesine yol açarsınız ki o da onu başarıya götürmez.” 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir