Renklendirdi ve geçti gitti

İlahiyat alanındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, yoğun bakım servisinde aspirasyon pnömonisi nedeniyle 18 Mart’ta tedavi altına alınmıştı. Beyaz, bir süredir tedavi gördüğü hastanede 84 yaşında hayatını kaybetti.

Kamuoyunda büyük bir yankı uyandıran Zekiraya Beyaz’ın vefatı, gazeteci yazar Ertuğrul Özkök’ün de gündeminde yer aldı. Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden dinleyicilere seslenen Özkök, “Zekeriya Beyaz, arkasından hoş bir seda güzel bir gülümseme bıraktı. Allah rahmet eylesin” dedi.

Özkök sesli köşesinde şu ifadeler yer verdi:

“Türk televizyonun çok renkli simalarından birini kaybettik: Zekeriya Beyaz… Televizyonun televizyon olduğu zamanlarda ve günlerde, Ramazan aylarında, dini günlerde televizyona çıkıp birbirinden ilginç yorumlar yapan ve zaman zaman bizi hafif gülümseten zaman zaman bizi sinirlendiren ama her halükarda hayatımıza renk katan bir insandı. Din insanları genellikle çok ciddi olurlar o ciddiyetin arkasında bazen saçma sapan şeyler de yaparlar ama Zekeriya Beyaz’ın o ciddiyete verdiği renklilik hepimiz için bir gülümsemeye neden olurdu ve onun sayesinde gerçekten dine karşı çıksanız da onun söylediklerine, dine bakışınızda size gülümsetici, yumuşatıcı ve sempatik bir hava verirdi. Neler derdi mesela Zekeriya Beyaz? Yani gerçekten çok enteresan yorumları vardı. Mesela bunlardan biri; kurban etiyle rakı içilir tabii ki din insanlarının asla kabul etmeyeceği bir şeydi ama bizi gülümsetirdi. Şu mesela üzerinden çok ciddi düşünülmesi gereken bir saptamasıydı: Kurban Bayramı’nda dana kesmek yerine ayakkabı dağıtabilirsiniz. Yoksul insanlara para dağıtabilirsiniz. İşte böyle bir insandı ve o renkliliğiyle hayatımıza geldi, renklendirdi ve geçti gitti. Allah rahmet eylesin. Gerçekten hep arkasında hoş bir seda güzel bir gülümseme bıraktı.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir