Bu kadar zulmü hiçbiri görmemişti

Türkiye aylardır enflasyonla mücadele ediyor. Mart ayında yıllık enflasyonu yüzde 54,44’den yüzde 61,14’e yükselmişti. Nisan ayına girmemizle birlikte gıdadan, akaryakıta birçok şeye yeniden zam geldi. Hal böyle olunca gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, Nisan ayını ‘zalim’ ilan etti.

Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, T.S. Eliot‘ın ‘Çorak Ülke’ şiirinden alıntı yaparak Türkiye’nin Nisan ayında neler yaşadığına değindi.

Özkök, “Nisan ayların en zalimidir ve bu nisan öteki Nisanlardan bile daha zalim olsa da hayat devam ediyor.” diye konuştu.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“Ünlü şair T.S. Eliot’ın ‘Çorak Ülke’ şiiri şu dizeyle başlıyor: Nisan ayların en zalimidir. Oysa nisan ayların en güzelidir değil mi, niye zalim olsun ki? Baharın, çiçeklerin açtığı, insanın içindeki duyguların yeniden canlandığı, dünyanın yeniden renklendiği, tabiatın, hayvanların yeniden hayat bulduğu bir anlamda hayatın yeniden başladığı bir aydır. Bu yüzden zalimdir zaten çünkü o renkli haliyle hepimizi baştan çıkarır. Öyle baştan çıkarır ki bazen o baştan çıkardığı duygular tatmin olmadığı zaman da zulme dönüşür. Size şunu söyleyeyim belki de hiçbir Nisan ayı bu Nisan kadar zulüm olmadı. Neden derseniz enflasyona bakın, marketlerdeki fiyatlara bakın, hepimizin hayat kalitesindeki gerilmeye bakın… Marketlerde her gün değişen, yukarıya fırlayan şu rakamlara bakın…

Resmi enflasyon bile yüzde 61 kaldı ki gayriresmi daha ciddi araştırmalarda yüzde yüze gidiyor. Biz marketlere baktığımız zaman belki de daha büyük yükselmelerle karşı karşıyayız ama yine de umutsuzluğa kapılamayın. Nisan Nisandır enginar mevsimidir, çağla, badem mevsimidir, can erik mevsimidir. Kirazlar gelecek birazdan ve kiraz zamanı her zamankinden daha güzel olacak. O yüzden tekrar size söylüyorum. Nisan ayların en zalimidir ve bu Nisan öteki nisanlardan bile daha zalim olsa da hayat devam ediyor. Keyfini çıkarmaya bakın…”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir