İyi de konuyu komplo teorilerine açan sizsiniz

Türk vatandaşlığına başvuruda şartlar değişti. Vatandaşlık başvurusunda alınacak gayrimenkulün değeri yükseltildi. 250 bin dolar olan başvuru şartı 400 bin dolara çıkartıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise son yıllarda “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına son yıllarda kaç göçmen kabul edilmiştir?” sorusunu gündemden düşürmedi. Yetkililer tarafından bir türlü cevabı verilmeyen bu soru gazeteci yazar Ertuğrul Özkök’ün sesli köşesinde de yerini aldı.

Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Bu kadar temel bir bilgi konusunda iktidar niye bu kadar ketum davranıyor? Ben anlamış değilim. Bunun saklanacak bir tarafı var mı? Eğer saklanıyorsa o zaman ortada dolaşan birtakım yorumlara, komplo teorilerine açık bir hale getiriyorsunuz demektir.” dedi.

Bu konuya ilişkin bilgi edinmenin vatandaşın en doğal hakkı olduğunu söyleyen Özkök, vatandaşa, bu soruyu sormaya devam etmelerini tavsiye etti.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP yöneticileri bir süredir durmadan bir soru soruyorlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına son yıllarda kaç göçmen kabul edilmiştir? Nedense bu sorunun cevabı bir türlü gelmiyor. Geçen gün vatandaşlık hakkı verme bedelinin 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarıldığı gün bu soru yine soruldu ama kesin cevabı yine gelmedi. Şimdi bütün dünyada demokrasilerde kendine demokrasi diyen ülkelerde vatandaşların bilgi edinme hakkı diye bir şeyleri vardır. Türkiye’de de var bu ve üstelik kanunla garanti altına alınmış bir haktır bu. Yani bu bir vatandaşın öğrenmek isteyeceği en temel sorulardan bir tanesidir.

Hepimiz cebimizde bir Türkiye Cumhuriyeti kimliği, kartı taşıyoruz ve vatandaşlık numaramız var. Bizim gibi gelen göçmenlerden kaçı vatandaşlığa kabul edilmiştir? Bu kadar temel bir bilgi konusunda iktidar niye bu kadar ketum davranıyor? Ben anlamış değilim. Bunun saklanacak bir tarafı var mı? Eğer saklanıyorsa o zaman ortada dolaşan birtakım yorumlara, komplo teorilerine açık bir hale getiriyorsunuz demektir. O nedenle ben de CHP’li yöneticiler gibi bir vatandaş olarak şunu soruyorum: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına son 3-4 yılda kaç kişi kabul edilmiştir? Evet, bunu bilmek hepimizin en doğal hakkıdır. Sizlere tavsiyem siz de bu soruyu sormaya devam edin.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir