Filip Kostic, Barcelona’da iki yarıda da gol atarken, Frankfurt yarı finale yükseldi.

Eintracht Frankfurt, West Ham’a karşı Avrupa Ligi yarı finalini kurmak için Nou Camp’ta dramatik bir zaferle Barcelona’yı hayrete düşürdü.Frankfurt

İlk ayağı 1-1 bitirdikten sonra, Alman tarafı ikinci maçı 3-0 önde yakaladı ve Barcelona’nın iki geç golü öncesinde kontrolü eline aldı.

Filip Kostic’in penaltısı ve Rafael Borre’nin muhteşem vuruşu, aradan sonra Kostic için bir başkası izledi.

Ancak Sergio Busquets’in çabası ve Memphis Depay’in penaltısı gergin bir bitiş sağladı.

Frankfurt defans oyuncusu Evan Ndicka, VAR arızasının ardından eklenen dokuz dakika ile Luuk de Jong’a nokta vuruşu için yumuşak faul gibi görünen bir şey için ikinci bir sarı kart için gönderildi.

Ancak Bundesliga’da dokuzuncu sırada yer alan ve bu yarışmayı 1980’de önceki kılığında kazanan Frankfurt, neredeyse 30.000 seyahat taraftarının sevincine unutulmaz bir zafer kazandı.

Maçtan sonra, Barcelona menajeri Xavi, çok sayıda deplasman taraftarının stadyuma girebildiği gerçeğini eleştirdi.

Barcelona başkanı Joan Laporta, kulübünün televizyon kanalına şunları söyledi: “Açıkçası olanlar beni utandırıyor ve utandırıyor. Bizimkilerden çok değil, diğer takımın taraftarı çoktu.

“Olanlar için çok üzgünüm.

“Kaçınabileceğimiz belirli durumlar ama şu andan itibaren çok daha katı olmamız gerekecek. Bu durumların olmasına izin veremeyiz.”

Xavi’nin menajer olarak gelmesinden bu yana mükemmel bir performans sergileyen Barcelona, ​​Bundesliga takımının klinik kontra ataklarıyla nasıl başa çıkacağını bilmiyordu ve Frankfurt daha fazlasını alabilirdi.

Xavi, takımının 15 maçlık yenilmezlik serisini sona erdirdiği için taraftarlarla ilgili durumu “yanlış hesap” olarak nitelendirdi.

Barcelona patronu, “Oyunculara önemli olanın sahada ne olduğu olduğunu söylemeye çalıştım, ancak mantıksal olarak bu bizi etkileyebilirdi. Bu çok açık” dedi.

“Oyuna odaklanmaya çalıştık ve iyi olmadık. Bunun şu ya da bu şekilde alakası yok. Bu bir mazeret değil.

“Bize yardımcı olmadı, ancak sahada iyi olmadık ve rekabet etmedik.”

Frankfurt’tan Kostic, Eric Garcia’nın yaptığı faulün ardından ilk puanı aldı, ancak maçın golü, uzaktan ağın çatısına bir vuruş yapan Borre’den geldi.

Ev sahibi takımın kendi pozisyonları vardı ve Pierre-Emerick Aubameyang ilk yarıda öne geçti ve ikinci yarıda Ousmane Dembele’nin alçak ortasıyla bağlantı kuramadı.

Busquets, iyi bir golle dramatik bir bitişe yol açmadan önce ek süre içinde ofsayt için bir ilk çabanın ekarte edildiğini gördü, ancak Depay’in cezası çizgiyi aştığında ev sahibi takımın zamanı tükendi.

Bu, Frankfurt’un David Moyes’in Hammers’ına karşı yarı finali sabırsızlıkla bekleyebileceği anlamına geliyor.

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio