Kripto para piyasasında bu döneme dikkat!

Lider kripto para birimi BTC / USD paritesinde tepki yükselişi sonrası gelen satışlar paritenin tekrar kritik 39 bin 200 – 40 bin 600 dolar destek bandının içine girmesine neden oldu… Şimdi öncelikli olarak bu bandın içerisinde kalmaya çalışan bir seyir gözlemlenebilir.

Olumlu senaryoda yani bu bölgenin altına gelinmemesi durumunda tekrar 41 bin 700 – 42 bin 750 dirençlerine doğru bir ivmelenme beklenebilir… Bu direnç noktalarının üzerinde ise 45 bin 500 ana direnç seviyesi var.

Olumsuz senaryoda yani 39 bin 200 – 40 bin 600 dolar destek bandının altına gelinmesi sırasıyla 38 bin 200 ve 37 bin 100 dolar seviyelerine doğru bir geri çekilme riski masada olacak.

Ancak parite için haftalık bazda bakıldığında en önemli destek noktasının 36 bin dolar seviyesinde olduğu söylenebilir.

Kritik bir dönemden geçiliyor…

Şunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var; kripto para piyasası yaklaşık 1 yıldır haber odaklı hareket ediyor. Bu sebeple oldukça kırılgan bir dönemden geçiyor. Bu dönemde özellikle devlet yöneticilerinden gelen olumlu ya da olumsuz açıklamalar pariteler üzerinde oldukça etkili. Ekonomik risklerle birlikte buna son dönemde eklenen jeopolitik riskler de cabası…

Bilindiği gibi ABD enflasyonu son 40 yılın zirvesinde. Bu durum FED’in daha agresif bir para politikası izlemesine neden olacak gibi. Bunun zaten ilk yansımalarını mayıs ayı içerisinde görüyor olacağız…

Yani; ekonomik risklerle birlikte siyasi ve jeopolitik risklerin fazla fazla olduğu bir dönem bekliyor kripto para piyasasını. Bu sebeple önümüzdeki döneme ilişkin bu kanatlardan olumlu bir haber gelmedikçe ya da olumlu gelişme olmadıkça kripto para piyasasındaki yükselişlerin uzun soluklu olması zor gibi… Dikkat!..

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir