Bitcoin iyi başlamadı! Peki nasıl devam edecek?

Kripto para piyasası yeni haftanın ilk işlem gününe pek de iyi başlamadı. Özellikle BTC / USD paritesinde yaşanan düşüşle birlikte 39 bin 200 – 40 bin 600 dolar destek bandının altının test edilmesi dikkat çekici.

Şimdi paritenin teknik anlamda bu bandın altında kalıp kalmadığı takip edilecek. Olumsuz senaryonun gerçekleşmesi durumunda sırasıyla 38 bin 200 ve 37 bin 100 seviyeleri destek görevi görecek.

Ancak en önemli destek noktasının bu hafta için 36 bin 400 seviyesinde bulunduğunu söylemekte fayda var. Zira bu nokta haftalık grafikte 21 Eylül 2020 tarihinde başlayan yükseliş trendinin destek noktası.

Bu seviyenin de altına gelmesi 1 buçuk senedir devam eden yükseliş trendinin de altına gelinmesi anlamına geliyor. Böyle bir senaryoda ara destekler olmak üzere 30 bin dolarlı seviyeler yavaş yavaş telaffuz edilmeye başlanabilir.

Paritede bir rahatlamadan bahsedilebilmesi için ise 41 bin 700 – 42 bin 750 dolar bandının üzerine çıkılmalı.

Riskli varlıklarla korelasyonu artıyor

Bunun yanında şunu belirtmekte fayda var; mevcut ekonomik ve jeopolitik riskler kripto para piyasası ve hisse senedi piyasası gibi riskli varlıklar üzerinde ciddi baskı kuruyor. Özellikle geçtiğimiz hafta ABD’de son 40 yılın rekoru olarak açıklanan enflasyon rakamları FED’in önümüzdeki dönemde daha agresif bir politika izlemesine neden olabilir.

Bu da son dönemde riskli varlıklarla korelasyonu yüksek olan kripto para piyasası üzerindeki baskının bir miktar daha artmasına neden olacak öneme sahip. Dikkat!..

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir