Oysa Allah sizi bunun için yollamadı

Dünya’nın en mutlu ülkeleri raporu yayınlandı. Küresel anket verileri sonucu İskandinav ülkeleri her yıl olduğu gibi bu yıl da üst sıralarda yerini aldı. Finlandiya zirveyi korurken Türkiye bu yıl da listede gerileyen ülkeler arasında yer aldı. 8 basamak gerileyen Türkiye, listenin 112. sırasına yerleşti.

Rapora göre; Türkiye’de 10 vatandaştan yalnızca 4’ü mutlu. İlk 100’e dahi giremeyen Türkiye’de yaşanan bin bir çeşit sorun toplumsal mutsuzluğu getirirken, bireysel sorunları da göz ardı etmemek gerekiyor. Dünya’nın nasıl en mutsuz ülkesi haline geldiğimizi sorgulayan gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, bu konuyu Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki sesli köşesine taşıdı. ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinde konuşan Özkök, “Biz neden böyle mutsuz bir ülke olduk? Bir Akdeniz ülkesiydik, yazları eğlenen, sokaklara taşan, sokaklarda birbirine dostluk yapan bir ülke nasıl oldu da dünyanın en mutsuz ülkesi haline geldi?” dedi.

Özkök, “Allah insanları bu dünyaya mutsuz olmak için değil mutlu yaşamak için getirmiş ve yaratmış.” diye konuştu.

Özkök,  ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’’nda şunları söyledi:

”Dün açıklanan araştırmada yine sonunculuğu elde ettik. Dünya’daki mutsuzlar sıralamasında ‘En Mutsuz Ülkeler’in başında daha doğrusu ‘En Mutlu Ülkeler’ sayılabilecek ülkelerin de en sonunda yer alıyoruz. En mutlu değil tabii en mutsuz olarak. Evet, biz neden böyle mutsuz bir ülke olduk? Bir Akdeniz ülkesiydik, yazları eğlenen, sokaklara taşan, sokaklarda birbirine dostluk yapan bir ülke nasıl oldu da dünyanın en mutsuz ülkesi haline geldi? Bunda hiç kuşkusuz şu andaki kutuplaşmanın, yaşadığımız travmaların, göçlerin, savaşların, çevre kirlenmesinin her şeyin etkisi var.

Bir de şöyle düşünün; zaman zaman kendimizi de mutsuz olmaya yönlendirecek bir davranışa kendimiz de girmiyoruz muyuz acaba? Mesela bir arkadaşımız güzel bir şeyden bahsettiği zaman ‘Yahu memleketin bunca meselesi varken sen nelerden bahsediyorsun’ diyen biz değil miyiz? Bir köşe yazarı bir konuşmacı güzel bir şey söylediği zaman ‘Memleketin bunca meselesi varken sen gidip şaraptan mı bahsediyorsun’ diyen biz değil miyiz? Bir insan eğlenmeye devam ettiği zaman ‘Yahu memlekette bu kadar acı varken sen nasıl eğleniyorsun’ diyen de biz değil miyiz? Yani hepimiz aynı zamanda bu mutsuzluğu taşıyan, bu mutsuzluk üzerinden kendine prim yapmaya çalışan bir toplumun fertleriyiz. Oysa Allah insanları bu dünyaya mutsuz olmak için değil mutlu yaşamak için getirmiş ve yaratmış. O yüzden bu mutluluğu aramak hepimiz için en azından psikolojik bir hedef olmalı diye düşünüyorum.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir