Antalya’yı Bodrum’u kim bırakır da oraya gider

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün Suriyeli mülteciler hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, mülteci sorunu hakkında “Suriyeli sığınmacılar, huzurlu ve güvenli bir ortam sağlanınca kendileri dönecektir.” dedi. Kılıçdaroğlu ise “Seçimi kazandıktan sonra davul zurnayla bütün Suriyelileri memleketlerine göndereceğiz.” ifadelerine yer verdi. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, bugün sesli köşesinde mülteciler hakkında verilen vaatlere inanmadığını söyledi.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “3 buçuk 4 milyon Suriyeli böyle Bodrum’da yaşamak, İzmir’de, Antalya’da, İstanbul’da, Ankara’da… Türkiye’nin güzel Ege sahillerinde, Akdeniz sahillerinde yaşamak varken gidecekler Ortadoğu coğrafyasının daha şimdiden IŞİD’lerce işgal edilmiş YPG’ce işgal edilmiş bölgelerinde, küçük kasabalarda yaşamaya başlayacaklar. Gerçekçi olalım böyle bir şey olmayacak.” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“Birçok Türk vatandaşı gibi ben de bu sabah kalktım ve haberlere baktım. Büyük bir göçmen sorunumuz var önce çıkardığım sonuç bu. Ondan sonra muhalefetin söylediklerine baktım. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu diyor ki; ‘Seçimde kazanacağız ve kazandıktan sonra davul zurnayla bütün Suriyelileri memleketlerine göndereceğiz’ Güzel… Arkasından Cumhurbaşkanı konuşuyor diyor ki; ‘Suriyeli kardeşlerimizi gönüllü ve onurlu bir şekilde geri göndereceğiz’ ‘Oh’ dedim, içim rahatladı. Demek seçim yapılmış iktidar da kazansa muhalefet de kazansa ertesi gün davullar, zurnalar çalınıyor; gönüllü, onurlu başları dimdik milyonlarca Suriyeli memleketlerine dönüyor. Allah aşkına aranızda buna inan biri var mı? Yani ben inanmıyorum böyle bir şey olacağına. Düşünün buradaki 3 buçuk 4 milyon Suriyeli böyle Bodrum’da yaşamak, İzmir’de, Antalya’da, İstanbul’da, Ankara’da… Türkiye’nin güzel Ege sahillerinde, Akdeniz sahillerinde yaşamak varken gidecekler Ortadoğu coğrafyasının daha şimdiden IŞİD’lerce işgal edilmiş YPG’ce işgal edilmiş bölgelerinde, küçük kasabalarda yaşamaya başlayacaklar. Gerçekçi olalım böyle bir şey olmayacak. Böyle bir şey asla olmayacak çünkü Suriye meselesinin başında öyle tarihi bir hata yaptık ki Esad’ı devirmeye kalkarak. Esad bize söyledi, uyardı dedi ki; ‘Yapmayın Suriye’yi parçalarsanız domino taşı bütün Türkiye ve Avrupa’nın başına devrilir’ ve öyle de oldu. Bu yüzden gerçekçi olalım. Hiç olmazsa şu andan itibaren Suriyelilerle ilgili burada kalacakları üzerine daha gerçekçi sosyal politikalar entegrasyon politikaları geliştirmeye bakalım yoksa geç olacak. Yani bu lafların hem iktidarın hem de muhalefetin söylediği bu lafların hiçbir anlamı yok ve bunlar halkı da yanıltabilecek laflar değil. Kimse de bu laflara inanmıyor bilesiniz.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir