Bitcoin neden sert düştü! Şimdi ne olacak?

Lider kripto para birimi BTC / USD paritesi 3 bin doların üzerinde değer kaybetti… Bu düşüşle birlikte tekrar 39 bin 200 – 40 bin 600 dolar bandına giren bir parite izledik…

Peki bu düşüşün perde arkasında ne var? Aslında iki temel neden üzerinde durulabilir.

Bunlardan ilki San Francisco FED Başkanı Daly’nin açıklamaları. Zira Daly yaptığı açıklamayla birlikte FED’in ilerleyen birkaç toplantıda, 50 baz puan ve üzeri faiz artışı yapmasının çok muhtemel olduğunu belirterek, “Enflasyon oranını göze aldığımızda 50 baz puanın altında bir faiz artışı söz konusu dahi değil” dedi.

Aslında Daly, yaptığı açıklamalarda dikkat dilmesi gereken daha önemli bir konu daha var. O da 50 baz puanlık faiz artışının altından bir karar çıkma ihtimaline değinmesi. Çünkü enflasyon oranlarına göre faiz artışı yapan FED, enflasyon oranlarının hızla yükseldiği bu dönemlerde faiz konusunda da, şahin kararlar alacağı düşünülüyor.

Bunun dışında Avrupa Birliği’nde Bitcoin’in aleyhine yapılan tartışmalar da düşüşteki diğer bir etmen.

Bu iki gelişmeyle yeniden 39 bin 200 – 40 bin 600 dolar destek bandına gerileyen parite şimdi bu bandın üzerinde tutunmaya çalışacak. Tutunamadığı taktirde ilk aşamada 38 bin 200 ve 37 bin 100 dolar desteklerinin test edilme riskinin yüksek olduğu söylenebilir.

Ancak parite için haftalık bazdaki en önemli destek noktası 36 bin 400 dolar seviyesinde. Zira bu nokta paritenin 1, yıldır üzerinde kaldığı yükseliş trend çizgisinin destek noktası konumunda. Bu seviyenin altına gelinmesi o çok konuşulan 30 bin dolarlı seviyelerin altının fazlasıyla telaffuz edilmesine neden olabilir.

Olası yukarı hareketlerde de bir rahatlamadan bahsedebilmemiz için paritenin 42 bin 750 – 43 bin dolar seviyelerini hacimli kırıp bu noktayı kuvvetli destek noktası haline getirmesi şart…

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir