Biz berbat ettik siz kurtarın

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk‘ün, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ile beraber Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yılda coşkuyla kutlanacak. Tüm ülke heyecanla yarını beklerken gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de bugün sesli köşesinde 23 Nisan’ın önemine değindi.

Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Çocuklar sizlere de şunu söylemek istiyorum; Biz büyükler berbat ettik; siz kurtaracaksınız, sizin masumiyetiniz kurtaracak bu dünyayı.” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“(Barış Manço – Arkadaşım eşek çalıyor…) Bugün 22 Nisan yani 23 Nisan’dan bir gün önce Çocuk Bayramı’ndan bir gün önceki gün. Ben her yıl bu bayramı bu güzel bayramı 22 Nisan’dan itibaren kutlamaya başlıyorum çünkü 74 yıllık hayatımda çocukluğumdan kalan en güzel hatıralardan, günlerden biri 23 Nisan günleridir. Annemin babamın bizi hazırlayıp okula gönderdiği ve 23 Nisan törenlerine gittiğimiz günler. Atatürk demokrasinin en önemli günü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açılış gününü Türk çocuklarına armağan etmişti, onlara emanet etmişti. Evet, işte böyle bir şarkıyı da dünyada yazılmış en güzel çocuk şarkısı olarak gördüğüm Barış Manço’nun o harika şarkısıyla açtım. Her yıl bu şarkıyı 23 Nisan günlerinde çok çok dinliyorum ve çok hoşuma gidiyor. Bana çocukluğumun masum günlerini, yeşil çayırları hatırlatıyor. Çocuklar sizlere de şunu söylemek istiyorum; ‘Biz büyükler berbat ettik. Siz kurtaracaksınız, sizin masumiyetiniz kurtaracak bu dünyayı.’ Hepinizin bu güzel bayramı kutlu olsun ve ne mutlu ki Atatürk böyle güzel bir bayramı sizlere emanet etti. (Barış Manço – Arkadaşım eşek çalıyor..)”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir