Türkiye’de mutlu olmak isteyen buraya gitsin

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, Number1 FM ve Number1 Türk FM dinleyicilerine seslenmeye devam ediyor. Hafta içi her gün ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden radyo dinleyicilerine seslenen Özkök, Türkiye ve Dünya gündeminden bir çok konuyu köşesine taşıyor. Bugünkü köşesinde mutluluk araştırmasından bahseden Özkök, Türkiye’nin mutluluk yüzdesinin 10 yılda ne kadar değiştiğini vurguladı.

Ülkede mutlu olmak için bir sebep bulunmadığını belirten Ertuğrul Özkök, kendisinin de mutlu olmadığını söyledi. Hafta sonu yaptığı Antakya ziyaretinden bahseden Özkök, “Epeydir Türkiye’de bu mutluluğu görmemiştim ve gördüm” diye konuştu.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şunları söyledi:

“Ipsos Araştırma Kuruluşu, Dünya’nın en önemli kuruluşlarından biri olan Ipsos, her yıl insanlara dünyanın çeşitli yerlerinde mutlu olup olmadıklarını soruyor. Bundan 10 yıl önce 2012 yılında Türkiye’de insanlara sorulduğunda yüzde 89’u ‘mutluyuz’ diyormuş. Ancak 2021 yılında yani geçen yıl bu soru sorulduğunda rakamın yüzde 42’ye düştüğü görülmüş. Yani yarı yarıya azalmış. Gerçekten Türkiye’de mutlu olmak için çok fazla bir neden de yok. Ben de aslında mutlu olmayan insanlara arasındayım. Ama 2 günlüğüne bu Cumartesi Pazar, Türkiye’nin mutlu insanları arasına geçtim. Çünkü Antakya’daydım ve şahane 2 gün geçirdim. Önce Antakya Müze Oteli’ni gezdim. Türkiye’de bir iş insanı ile bir mimarın, 2 çılgın insanın yan yana gelebildiği zaman neler yaratabileceğini, yaratıcı gücünün ne olabileceğini gördüm ve müthiş bir arkeolojik kazı üzerine inanılmaz bir mimari ile harika bir otel yapılmış. Ama daha da önemlisi 2 gün boyunca Antakya’da gerçekten cıvıl cıvıl insanlar arasında yaşadım. Sokaklardaki hareketlilik, insanların yüzündeki beraber yaşama keyfi.. Epeydir Türkiye’de bu mutluluğu görmemiştim ve gördüm. O yüzden bayram da geliyor, hepinize tavsiye ediyorum: Hayatınızda en az bir kere hatta iki kere üç kere Antakya’ya gidin. Ne demek istediğimi orada çok daha iyi anlayacaksınız.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir