Türkiye’nin uykusu kaçtı

Türkiye tarihinin en büyük halk direnişlerinden Gezi, yaklaşık 9 yıl önce dünyayı yerinden oynattı. Gezi Direnişi, 9 yıl sonra ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde daha önce iki kez beraat kararı verilen, sanıkların ve avukatların savunmalarının engellenmesinin ardından belki de aylar önce kendilerine bildirilen karar açıklandı. 1637 gündür Silivri Cezaevi’nde tutulan Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman’a 18’er yıl hapis cezası verildi. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, bugün sesli köşesinde alınan kararlara sitem etti.

Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Bu karar sadece benim uykumu kaçıracak bir şey değil, bütün Türkiye’nin uykusunu kaçıracak bir karardır.” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“İyi günler diyeceğim ama diyemiyorum çünkü benim için gece hala bitmedi, karanlık hala bitmedi. Sabaha kadar bir dakika gözümü yumamadım. Nedeni ise Osman Kavala ve öteki Gezi Davası’nda yargılanan insanlara verilen cezalar oldu. Ağırlaştırılmış müebbet, yani idam cezası olsa idam cezası verilecek. Bu karar sadece benim uykumu kaçıracak bir şey değil, bütün Türkiye’nin uykusunu kaçıracak bir karardır. Neden, derseniz? Çünkü önce şu karar bakın; Gezi Davası’ndan içeri aldılar. Gezi Davası’ndan beraat etti, dışarı çıktı. Ertesi gün ‘casusluk’ suçlamasıyla içeri aldılar. Sonunda ne oldu? Beraat ettiği Gezi Davası’ndan tekrar yargılandı, müebbet hapse mahkum oldu… Bu arada onu hapse aldıkları ikinci suçlama olan ‘casusluk’ davasından ise beraat etti. Siz dünyada böyle bir hukuk garabeti gördünüz mü, Allah aşkına… Türkiye gerçekten Ukrayna-Rusya savaşından sonra tekrar batı dünyasıyla, demokrasi coğrafyasıyla uyumlu birlikte bir yürüyüşe doğru hazırlanıyordu. İşte o yürüyüşe en büyük darbeyi vurdu, bu kararı alanlar… O yüzden uykum kaçtı ve daha nice geceler uykum kaçmaya devam edecek.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir